Antena 3 CNN Actualitate Detaliul rușinos de la ceremonia de învestire a lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. Președintele a susținut discursul în fața unei săli aproape goale

Detaliul rușinos de la ceremonia de învestire a lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. Președintele a susținut discursul în fața unei săli aproape goale

Klaus Iohannis a depus, sâmbătă, la Parlament, jurământul de preşedinte al României pentru noul mandat de cinci ani. La ședința solemnă sala este aproape goală, semn că parlamentarii îl boicotează pe Klaus Iohannis.

Detaliul rușinos de la ceremonia de învestire a lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. Președintele a susținut discursul în fața unei săli aproape goale
21 Dec 2019   •   14:35

Pe 28 noiembrie, Curtea Constituţională a României a validat, cu unanimitate de voturi, rezultatul alegerilor prezidenţiale şi alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte.

Klaus Iohannis a afirmat că în cel de-al doilea mandat al său va acţiona pentru o mai bună funcţionare a autorităţilor şi instituţiilor publice şi va veghea pentru respectarea Constituţiei.

Potrivit articolului 82 din Constituția României, după ce rezultatul alegerilor prezidențiale este validat de Curtea Constituţională, „candidatul a cărui alegere a fost validată depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ: -Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!-”.

Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului. Constituția prevede, de asemenea, că preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.

×
Subiecte în articol: cotroceni CCR parlament Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close