Antena 3 CNN Actualitate Dezastru demografic: Populaţia României cu vârstă cuprinsă între 20-55 ani va scădea la jumătate în 50 de ani

Dezastru demografic: Populaţia României cu vârstă cuprinsă între 20-55 ani va scădea la jumătate în 50 de ani

Dezastru demografic: Populaţia României cu vârstă cuprinsă între 20-55 ani va scădea la jumătate în 50 de ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Apr 2012   •   13:24

În următorii 50 de ani populaţia României în vârstă de peste 65 ani va creşte de aproape două ori, iar numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 20-55 ani va scădea la jumătate, scrie Mediafax.

Perspectivele demografice negative ale României vor afecta piaţa muncii, iar resursele sistemului public de pensii se vor diminua substanţial.

Aceste perspective sunt prevăzute în noul Program de convergenţă aprobat, miercuri, de Guvern şi care urmează să fie transmis Comisiei Europene.

"Populaţia de peste 65 ani va creşte de circa 1,9 ori, iar populaţia între 20-55 ani practic se va înjumătăţi în acest interval de timp. Viteza procesului de îmbătrânire va afecta negativ piaţa muncii. Raportul dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani şi cele în vârstă de muncă (20-65 ani) creşte semnificativ, ceea ce înseamnă că şi în perspectiva următorilor 10-20 de ani sistemul public de pensii va avea resurse mult diminuate în raport cu cheltuielile", se arată în noul Program de convergenţă.

×
Subiecte în articol: populatia romaniei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close