Antena 3 CNN Actualitate Dezastru în centrele de bătrâni. Tot mai mulți angajați, infectați cu Covid-19, deși au respectat protocolul medical

Dezastru în centrele de bătrâni. Tot mai mulți angajați, infectați cu Covid-19, deși au respectat protocolul medical

Dezastru în centrele de bătrâni din Iași devenite focare Covid. Tot mai mulți angajați au fost confirmați pozitiv, deși susțin că au respectat toate protocoalele medicale în ceea ce privește purtarea măștilor și dezinfectarea regulată.

Dezastru în centrele de bătrâni. Tot mai mulți angajați, infectați cu Covid-19, deși au respectat protocolul medical
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    20 Iun 2020   •   21:15

16 angajați din două centre rezidenţiale din judeţul Iaşi au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Direcţia de Sănătate Publică Iași a demarat anchete epidemiologice la nivelul centrelor, pentru stabilirea contacţilor direcţi. 

Cele două focare au fost raportate la Centrul rezidenţial Sfântul Nicolae din Paşcani, unde au fost depistate pozitiv 11 persoane, respectiv la centrul rezidenţial din Verşeni, unde de asemenea au fost găsite pozitiv la testare 5 persoane.

Angajaţii centrului din Pașcani spun că este rezultatele testărilor bilunare sunt o surpriză pentru că toţi respectă protocolul sanitar în vigoare - poartă mască în permanenţă, lucrează în schimburi, au trei tipuri de dezinfectanţi pe care îi folosesc mereu şi nu au fost alte probleme până acum. La centrul din Pașcani sunt în total 50 de angajați, ceea ce înseamnă că o cincime din ei au fost deja infectați.

Persoanele depistate cu noul coronavirus au fost internate în spitalele suport COVID-19, în stare bună, fiind asimptomatice. La centrele unde sunt angajate persoanele depistate pozitiv au fost luate toate măsurile pentru efectuarea operaţiunilor de igienizare.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat pe data de 18 iunie 2020 acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi, din centrele sociale şi centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate. Pentru această acţiune sunt mobilizate mai multe echipe de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi pentru a preleva probe de la personalul din aceste centre. Testările personalului medical se realizează de două ori pe lună conform metodologiei de supraveghere COVID-19.

×
Subiecte în articol: Iași centre de bătrâni
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close