Antena 3 CNN Actualitate Dezastru în şcolile bucureştene

Dezastru în şcolile bucureştene

Dezastru în şcolile bucureştene
06 Aug 2007   •   21:01

Una din patru şcoli din Bucureşti stă să cadă şi nimeni nu le reface. De data asta scuza că nu există bani nu mai e valabilă. Europa a îngropat Primăria Capitalei în milioane de euro încă din 2003. De atunci şi până acum s-a cheltuit cât pentru 23 de şcoli dintr-o sută. A devenit tradiţie ca elevii să se întoarcă la şcoală în septembrie în aceleaşi spaţii mizere.

Peste 100 de milioane de euro s-au alocat pentru 102 şcoli din Bucureşti. Din 2003, de când au sosit banii de la Banca Europeană de Investiţii, s-a intrat într-un cer vicios. Şcolile propuneau lucrări, Primăria Capitalei urma să facă licitaţii, firmele se apucau de muncă. Planurile funcţionează, însă, doar pe hârtie. Directorii de şcoli nu au văzut un leu şi se gândesc serios să se retragă din proiect.

Reparaţiile au început doar la 23 de şcoli, dar sunt întârzieri chiar şi de un an. La Şcoala de Artă şi Meserii numărul 3 din Bucureşti ar trebui să se cheltuiască 500.000 de euro. S-a dat un nou termen de finalizare a lucrărilor ? decembrie 2007. Pe aşa-zisul şantier bate vântul. Şcoala arată mai rău decât înainte de începerea lucrărilor.

Un contract considerat avantajos de primăria Capitalei s-a dovedit un dezastru pentru elevii obligaţi şi în acest an să înveţe în şcoli nerenovate.

Observator

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close