Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluire-bombă. România, implicată fără voie în protestele violente din Barcelona

Dezvăluire-bombă. România, implicată fără voie în protestele violente din Barcelona

Dezvăluire-bombă. România, implicată fără voie în protestele violente din Barcelona
19 Oct 2019   •   12:56

Judecătorul spaniol Manuel Garcia Castellon a ordonat vineri închiderea paginilor de web ale platformei de internet Tsunami Democratic, care a contribuit la chemarea la amplele manifestaţii pro-independenţă ce au loc în ultimele zile în Catalonia, scrie cotidianul Diario Vasco.

Citește și: Război pe străzile din Barcelona. Cel puțin 80 de oameni au fost răniți

Potrivit unui expert în informatică care a dorit să i se păstreze anonimatul, platforma ar folosi un server virtual privat instalat în România, la Bucureşti.

Regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei se confruntă de luni cu demonstraţii uneori violente, în urma condamnării a 9 lideri separatişti catalani la pedepse importante cu închisoarea (de la 9 la 13 ani) de către justiţia spaniolă, pentru rolul jucat în tentativa de secesiune din 2017.

Ministrul spaniol de interne în exerciţiu Fernando Grande-Marlaska a afirmat vineri că protestatarii violenţi din Catalonia riscă pedepse cu închisoarea de până la 6 ani, conform legislaţiei spaniole.

Circa 525.000 de persoane au demonstrat vineri, la Barcelona, conform anunţului făcut de poliţia municipală.

Sâmbătă, poliţia din regiune, Mossos d'Esquadra, a anunţat că au fost arestate 54 de persoane şi 18 ofiţeri ai săi au fost răniţi în cursul protestelor de vineri, a transmis dpa

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close