Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri halucinante. Procuroarea tovaraşă cu mafia care l-a ucis pe pădurarul Liviu Pop, acuzată că „taie şi spânzură după propriul chef” în dosarele cunoscuților

Dezvăluiri halucinante. Procuroarea tovaraşă cu mafia care l-a ucis pe pădurarul Liviu Pop, acuzată că „taie şi spânzură după propriul chef” în dosarele cunoscuților

Dezvăluiri halucinante. Procuroarea tovaraşă cu mafia care l-a ucis pe pădurarul Liviu Pop, acuzată că „taie şi spânzură după propriul chef” în dosarele cunoscuților
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
23 Oct 2019   •   10:26

Aurelia Muţ, procuroarea-şefă din localitatea maramureşeană Târgu Lăpuş şi mătuşa principalului suspect al crimei căreia i-a căzut victimă pădurarul Liviu Pop, „a rezolvat“ de-a lungul timpul mai multe dosare în favoarea unor hoţi de lemne sau braconieri, scrie Adevarul.

Pădurarul Liviu Pop, tatăl a trei fetiţe, a fost ucis cu sânge rece miercuri, 16 octombrie, într-o pădure dintre localităţile maramureşene Rogoz şi Băiuţ. În urma morţii bărbatului de 37 de ani, au rămas trei suspecţi nepuşi sub acuzare şi o comunitate în care s-a instalat frica. Sub protecţia anonimatului, localnicii încep să vorbească despre mafia instalată de mulţi ani în oraşul Târgu Lăpuş şi în satul apărţinător Borcut, acolo unde locuia pădurarul Pop şi cei trei oameni cu care s-a confruntat în pădure.

O mână de oameni influenţi controlează afacerile ilegale cu lemn şi fac averi prin complicitatea autorităţilor. În centrul schemei mafiote s-ar afla Aurelia Muţ (46 de ani), prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş şi, de altfel, singura angajată a instituţiei unde sunt, teoretic, procesate 1.000 de dosare anual. Procuroarea este mătuşa şi naşa de cununie a lui Petrişor Giurgiu (36 de ani), unul dintre cei trei bărbaţi prinşi de pădurarul Pop la furat de arbori.

Oamenii din Borcut spun că Muţ „taie şi spânzură după propriul chef şi dă ordonanţe de neîncepere a urmăririi penale prietenilor sau cunoscuţilor“. Reporterii „Adevărul“ au analizat trei dintre cazurile clasate de procuroarea Muţ cu rezoluţii halucinante.

Un alt dosar scandalos a fost investigat de Aurelia Muţ în 2017 şi-l priveşte pe Mihai Timbuş, administratorul unui fond de vânătoare din zona Târgu Lăpuş. Acesta a surprins în flagrant delict patru braconieri, pe care i-a reţinut până la sosirea poliţiştilor.

În mod bizar, procuroarea Muţ a întocmit în referat prin care l-a trimis în judecată pe administratorul fondului cinegetic pentru „împiedicarea cu violenţă a vânătorii“. Cei patru braconieri n-au fost puşi sub acuzare.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close