Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri incendiare din mafia retrocedărilor ILEGALE. Falsurile au început să iasă la suprafaţă

Dezvăluiri incendiare din mafia retrocedărilor ILEGALE. Falsurile au început să iasă la suprafaţă

Dezvăluiri incendiare din mafia retrocedărilor ILEGALE. Falsurile au început să iasă la suprafaţă
Sursa foto: Foto: Antena3
24 Iul 2012   •   18:50

Statul român care pierde mii de procese la CEDO din pricina neregulior în retrocedarea proprietăţilor i-a făcut unui om de afaceri cadouri în valoare de 150 de milioane de lei, a declarat premierul Victor Ponta. Gheorghe Stelian care deţine o firmă de investiţii imobiliare a primit de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, ilegal, mai multe terenuri în Ilfov. Preşedintele autorităţii, George Băeşu susţine o coferinţă de presă pe acestă temă.

Comisia de specialitate a ANRP a emis în anul 2010 o decizie, prin care s-au acordat în mod fraudulos 225 de milioane RON, adică 53 milioane de euro.S-a găsit în dosare un document fals, depus de către un petent, care de fapt este un cesionar de drept, şi care a făcut posibilă ascunderea adevărului faţă se specialiştii ANRP care aveau obligaţia să cunoască datele dosarului.


"Domnul Anton Ionel, care cesionase drepturile unei persoane îndreptăţite la o suprafaţă de aproxomativ 15 ha în zona de nord a Bucureştiului, a solicitat prefecturii Ilfov un punct de vedere. Datorită faptului că acel punct de vedere nu a fost cel pe care îl aştepta domnia sa, a falsificat documentul pe care l-a adus ulterior la ANRP şi a creat practic o perdea de fum în calea celor care au verificat documentele şi în acest mod a valorificat în raport de evaluare pentru această suprafaţă de 15 ha, iar în mai puţin de două luni din momentul în care s-a produs înlocuirea documentului oficial de la prefectura Ilfov cu cel adus de domnia sa, Comisia pentru stabilirea despăgubirilor a acordat domnului Anton Ionel şi unei alte persoane care cumpărase de la acesta 30% din creanţe, despăgubiri în valoare de 53 de milioane de euro."

"Celălalt beneficiar al acestui fals grosolan este domnul Gheorghe Stelian. Cele două persoane şi-au materializat imediat dreptul tot la ANRP, prin transformarea sumelor la care avea dreptul în acţiuni la fondul proprietatea."

"Acesta este primul exemplu pe care ANRP vi-l pune la dispoziţie şi care confirmă modul ilegal în care de multe ori s-au constituit titluri de despăgubire la valori impresionante, şi dacă ar fi să ne uităm pe lista celor care au primit retrocedări, vom constata că cele mai multe despăgubiri frauduloase au fost în anii 2010-2011"

×
Subiecte în articol: CEDO Gheorghe Stelian
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close