Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluirile incredibile ale unui preot vasluian. Dedesubturile afacerii cu obiecte bisericești

Dezvăluirile incredibile ale unui preot vasluian. Dedesubturile afacerii cu obiecte bisericești

Dezvăluirile incredibile ale unui preot vasluian. Dedesubturile afacerii cu obiecte bisericești
Sursa foto: foto: monitorulsv.ro
14 Apr 2016   •   15:15

Preoţii vasluieni sunt în pragul revoltei după ce ar fi fost anunţati de Episcopia Huşi că sunt obligaţi să vândă zeci de mii de candele la preţuri de foarte mari, potrivit Adevarul.

Astfel, către bisericile din oraşul reşedinţă de judeţ ar fi fost alocate 15.000 de candele, către Protopopiatul Bârlad ar fi fost alocate un număr de 15.000 de candele, iar lăcaşelor de cult din zona Huşi le-ar fi fost repartizate 10.000 de candele.

Potrivit adresei semante de episcopul Corneliu Bârlădeanu, preţul de vânzare al candelelor variază între 3 şi 6 lei, funcţie de dimensiunea acestora. Aceeaşi candelă costă de 10 ori mai puţin în magazine sau depozite, între 30 de bani şi un leu.

Revoltat, un preot şi-a exprimat nemulţumirea sub protecţia anonimatului: “În fiecare an ne sunt băgate pe gât obiecte pe care noi trebuie să le vindem, iar dacă nu reuşim trebuie să punem bani din buzunarul nostru pentru a ne achita de datoriile faţă de Episcopie. Este primul an când ne sunt impuse candele. Până acum ne obligau să vindem lumânări, vin, calendare, tămâie, toate la supra preţ. Aşa ceva s-a mai întâmplat în ţară doar când Patriarhia Română a strâns fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Este greu să le vindem, să le cerem enoriaşilor să cumpere din biserică când la magazine preţul e de zece ori mai mic”.

×
Subiecte în articol: preot
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close