Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluirile omului-cheie din dosarele lui Klaus Iohannis

Dezvăluirile omului-cheie din dosarele lui Klaus Iohannis

Dezvăluirile omului-cheie din dosarele lui Klaus Iohannis
16 Noi 2018   •   21:51

Noi documente explozive din dosarele lui Klaus Iohannis au fost prezentate la Antena 3.

Oana Stancu Zamfir și Adrian Ursu au arătat la ”Exces de putere” cum a mințit președintele, atunci când a spus că dosarele sale au fost clasate pentru că faptele nu au existat.

Într-un dosar procurorul a considerat că sunt patru încadrări penale grave și a ajuns la concluzia că este un modus operandi, iar în cel puțin un altul a fost salvat de prescripție.

În jurul primarului Klaus Iohannis apar constant mai multe nume. Printre acestea, Radu Bușcă - notar, respectiv Dorin Suciu - avocat.

Citește și: Grup infracțional organizat în dosarul lui Iohannis

Nora Staicu, cea care l-a denunțat pe Klaus Iohannis, a vorbit la Antena 3 despre cum s-au petrecut lucrurile, oferind în premieră detalii despre firul evenimentelor. 

Obișnuit să studieze atent și cu scrupulozitate documentele, primarul Klaus Iohannis a dat dovadă de o celeritate greu de imaginat.

”Justiția din România știm cu toții că are două măsuri. A fost un drum anevoios, greu, să sperăm că ies la mal, din cauza pierderilor pe care le-am avut, cu spațiile comerciale. Înainte de Legea 10, spațiile comerciale se obțineau prin instanță. Țineam foarte aproape de Primărie în acea perioadă, eram foarte mult timp acolo. Eram într-un proces de cumpărare al acestui spațiu comercial. Am sunat la Urbana să văd în ce stadiu este evaluarea. Am aflat nu doar că spațiul este revendicat ci și revândut” a povestit Nora Staicu.

Practic, între sfârșitul lui noiembrie, când se face cererea de restituire, respectiv 7 ianuarie, spațiul respectiv a fost revendicat, retrocedat și vândut.

”Pe 27 decembrie se întocmesc procura de mandatare a unui cetățean german către unul român, să îl reprezinte, în limba germană. Tot în data de 27 decembrie, contractul de vânzare-cumpărare, cumpărătorul intră în România pe 28 decembrie” a continuat Nora Staicu.

”Aici vedem aceiași oameni. Doamna Gertrud Forek revendică, vedem avocatul Dorin Suciu și același domn din dosarul de săptămâna trecută, domnul Johannes Braune” a explicat Oana Zamfir.

”Cum s-a făcut acel contract fără prezența vânzătorului?” întreabă Adrian Ursu.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close