Antena 3 CNN Actualitate Din vară, definițiile oficiale pentru secundă, metru, kilogram și alte unități de măsură se modifică

Din vară, definițiile oficiale pentru secundă, metru, kilogram și alte unități de măsură se modifică

Pentru a alinia definițiile existente în legislația națională cu ultimele noutăți apărute la nivel internațional, guvernanții au decis schimbarea modului în care sunt exprimate câteva dintre unitățile de măsură utilizate în țara noastră, inclusiv secunda, metrul sau kilogramul.

Din vară, definițiile oficiale pentru secundă, metru, kilogram și alte unități de măsură se modifică
Sursa foto: foto: Pixabay.com
31 Ian 2020   •   16:53

Astfel, după cum prevede o hotărâre a Guvernului oficializată azi, din iunie 2020, o parte dintre unitățile de măsură vor avea definiții noi.

Hotărârea Guvernului nr. 77/2020, actul normativ ce conține noile definiții ale unor unități de măsură, a fost publicată azi în Monitorul Oficial, prevederile acesteia urmând să intre în vigoare în 13 iunie 2020.

Unitățile de măsură vizate de schimbări sunt în număr de șase, mai exact, este vorba despre secundă, metru, kilogram, amper, grad Kelvin, mol și candelă. Cu ajutorul acestor unități se măsoară, în ordine, timpul, lungimea, masa, curentul electric, temperatura termodinamică, cantitatea de substanță și intensitatea luminoasă.

Continuarea, pe Avocatnet.ro.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close