Antena 3 CNN Actualitate Dinamica sentimentelor umane

Dinamica sentimentelor umane

Dinamica sentimentelor umane
14 Mar 2019   •   12:41

Suntem ca un rau care curge permanent si viata ne ofara mereu alte oportunitati. Ne dezvoltam, ne schimbam interesele, sentimentele ni se maturizeaza si mai ales, trebuie sa ne facem un rost in viata.

Fiecare om are in viata nevoi prioritare. Iata care sunt acestea:

  1. Sa faca o cariera si sa isi poata castiga painea cea de toate zilele.
  2. Sa isi satisfaca dorul de pereche, dupa cum spunea Nichita Stanescu. Cand se simte implinit prin iubire, omul se simte atotputernic, se simte centrul universului. Marin Preda vedea in clipele de dragoste implinita intre parteneri momentul magic in care moartea este obligata sa isi ia talpasita. De fapt, prin iubire, partenerii de sex opus pot avea copii si specia este perpetuata. Omul supravietuieste mai multe generatii prin urmasii sai!
  3. Sa creasca responsabil copiii, care reprezinta rodul iubirii lor. Nu este suficient sa fie adusi pe lume copii, ci trebuie sa li se ofere o educatie aleasa si sustinerea materiala si morala de care au nevoie.

Asa apar copiii si familia, dar partenerii nu inceteaza sa se respecte si sa se iubeasca, fiindca micutii sunt influentati 100% de relatia dintre mama si tatal lor. Tocmai de aceea exista multe reguli pe care partenerii cu copii sau fara trebuie sa le respecte. Iata care sunt acestea:

-partenerul nu se critica nici intre patru ochi si cu atat mai putin de fata cu altii. Acest lucru distruge stima de sine. Din pacate exista familii in care partenerii se cearta sau se critica recipros de fata cu copiii. Copilul se va simti vinovat, cand mama il denigreaza pe tata in prezenta copilului sau invers. In plus, nu se poate face educatie, cand parintii nu sunt pe aceeasi lungime de unda.

-in cazul familiilor cu copii, nu este deloc bine, cand unul dintre parteneri este foarte permisiv, intelegator si asteapta de la celalalt maxima exigenta.

- in fata copiilor se vor evita atingerile intime si produsele din sex shop vor fi pastrate la loc sigur. Aceste sfaturi sunt valabile si in cazul celor care va iubiti si nu aveti copii. Iubirea se consuma in dormitor si cand sunteti tentati sa va sarutati in public, ganditi-va ca pe glob sunt state in care un astfel de gest v-ar putea aduce privarea de libertate.

-impartiti responsabilitatile si totul va fi perfect. Asa se face in cuplu. Iubirea piere, cand numai ea munceste acasa, in timp ce el citeste ziarul sau se duce la meci. Este posibil ca el sa se ocupe de gospodarie si ea sa aloce intregul timp liber intretinerii frumusetii. Aceste forme de egoism duc incet-incet la destramarea cuplului. Din pacate exista indivizi tributari unor prejudecati de genul:”Este rusinos ca el sa duca gunoiul, fiindca acesta este o treaba feminina”, „Numai femeia trebuie sa stea in  bucatarie, sa dea cu aspiratorul, sa calce.” Traim intr-o epoca a egalitatii intre sexe: dupa cum femeia isi castiga existenta mergand la serviciu si barbatul trebuie sa ajute in gospodarie. Nimic nu poate fi mai frumos ca imaginea cuplului pregatind impreuna masa de Craciun. Stiu o familie foarte fericita care gateste impreuna si primeste sarcini si copilul de 9 ani. In timpul in care se stabileste meniul de comun acord, sarcinile sunt impartite si se asculta colinde in surdina se spun povesti si oamenii de la bucatarie sunt foarte veseli si fericiti.

-se spune ca mai tarziu, copiii care vor creste, vor imita in cuplu relatia pe care au avut-o parintii lor. Pentru asta parintii trebuie sa fie foarte atenti cu relatia lor, fiindca de ea depinde viitorul copiilor lor.

Familia este unul dintre lucrurile cele mai de pret ale unei persoane. Alaturi de sanatate acestea sunt bunuri supreme in acesta viata, fiindca membri unei familii se iubesc si sustin neconditionat.

Iubirea adevarata face viata mai frumoasa si sporeste increderea in fortele proprii. Doi parteneri au nevoie sa se sustina permanent la bine si la rau sa faca fata provocarilor vietii.

De aceea ei trebuie sa imparta bucuriile si necazurile, sa mearga impreuna la spectacole si in concedii, sa petreaca mult timp impreuna si sa discute deschis. Familia este unul dintre cele mai serioase parteneriate pe care le pun oamenii la punct pentru a-si asigura supravietuirea.

Tocmai de aceea relatiile intime in cuplu conteaza foarte mult, fiindca ele asigura clipele de intimidate si de partasie sufleteasca.

Nimic nu este mai sfant pe acest pamant, cum este familia, de aceea trebuie sa se depuna eforturi maxime pentru pastrarea ei! Orice conflict minor poate fi mediat si price problema se poate discuta prin comunicare deschisa si cu putina bunavointa.

La fel de importanta este constientizarea faptului ca bazele educatiei copiilor se pun in familie si numai unitatea dintre parinti poate oferi o educatie fara cusur micutilor.

Familia masoara cel mai bine realizarile unui om, fiindca ar fi absurd sa se bucure singur de banii pe care ii castiga, de succese, de casa mare pe care si-a construit-o.

Omul este creat ca fiinta sociala, de aceea trebuie sa isi caute, sa isi gaseasca si sa isi pastreze sufletul pereche!

 

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close