Antena 3 CNN Actualitate Dinamo riscă suspendarea din UEFA, după ce suporterii s-au bătut în Olanda (VIDEO)

Dinamo riscă suspendarea din UEFA, după ce suporterii s-au bătut în Olanda (VIDEO)

Dinamo riscă suspendarea din UEFA, după ce suporterii s-au bătut în Olanda (VIDEO)
19 Sep 2008   •   13:16

Violenţele dintre suporterii echipelor de fotbal par să nu se mai sfârşească. Fanii echipei Dinamo, plecaţi în Olanda, au făcut scandal pe străzile din Nimeghen. Din cauza incidentelor de pe stadion, echipa lor de suflet poate pierde meciul la masa verde.

Scandalul a fost declanşat de suporterii dinamovişti care au început să arunce cu torţe pe teren şi în suporterii echipei adverse. Incidentele au continuat, astfel că a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor olandezi. Din cauza fanilor, echipa din Ştefan cel Mare riscă să piardă meciul la "masa verde", cu 0 la 3, şi nu va mai putea juca 2 ani în competiţiile europene. Aceasta ar putea fi cea mai severă sancţiune care se poate aplica. Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Cristi Borcea a declarat că este dezamăgit de purtarea suporterilor care strică imaginea echipei în lume. El a spus că se vor lua toate măsurile pentru ca iniţiatorii violenţelor să fie identificaţi şi să li se interzică accesul pe stadion în viitor.

Nici în România n-a fost linişte. Suporterii lui Partizan Belgrad au blocat joi seară străzile Timişoarei şi au bătut mai mulţi fani ai echipei bănăţene. Scandalul a izbucnit cu cîteva ore înaintea partidei din Cupa UEFA. Martorii spun că două autocare pline cu suporterii echipei Partizan au oprit într-o piaţă din Timişoara şi au început să lovească mai mulţi trecători. Un tânăr suporter timişorean aflat în zonă ar fi fost lovit de mai multe ori cu capul de asfalt. El a fost salvat de câţiva trecători care au reuşit să aplaneze conflictul.

Mai târziu, în Piaţa Operei s-au înregistrat alte incidente, un grup de suporteri sârbi aruncând cu o sticlă de bere după trecători dar nimeni nu a fost rănit, potrivit siteului tion.ro.

Suporterii echipei Partizan Belgrad au blocat mai multe străzi din Timişoara. Zeci de echipaje ale jandarmilor şi ale poliţiei au fost mobilizate în zonă. Mai mulţi suporteri ai echipei Partizan Belgrad vor pleca abia vineri în Serbia, astfel că forţele de ordine din Timişoara sunt în continuare în alertă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Partizan Belgrad Timisoara
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close