Antena 3 CNN Actualitate Dinel Staicu, condamnat la 12 ani de închisoare în cazul fraudării BID

Dinel Staicu, condamnat la 12 ani de închisoare în cazul fraudării BID

Dinel Staicu, condamnat la 12 ani de închisoare în cazul fraudării BID
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Dec 2010   •   18:26

Dinel Staicu a fost condamnat joi la 12 ani de închisoare de către Tribunalul Bucureşti, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor. Magistraţii au majorat astfel pedeapsa de patru ani de închisoare primită de acesta la Judecătoria Sectorului 4, informează Mediafax.

Tot 12 ani de închisoare a primit şi fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, după ce Judecătoria Sectorului 4 îl condamnase iniţial la patru ani de închisoare cu executare.

Alături de Dinel Staicu şi Ion Popescu, au mai primit pedepse de şase ani cu închisoarea şi Radian Răceală şi Viorica Duţu. Pedepsele celor doi au fost majorate de Tribunalul Bucureşti cu trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă, ea putând fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Dinel Staicu a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2006. Alături de el a fost inculpat şi fostul preşedinte al BIR. Potrivit anchetatorilor, din banii obţinuţi fraudulos de la BIR Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla. Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

 

 

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close