Antena 3 CNN Actualitate Dinu Săraru: Dacă ai primit Steaua României, trebuie să ştii că această decoraţie presupune datoria de a apăra integritatea ţării

Dinu Săraru: Dacă ai primit Steaua României, trebuie să ştii că această decoraţie presupune datoria de a apăra integritatea ţării

Dinu Săraru: Dacă ai primit Steaua României, trebuie să ştii că această decoraţie presupune datoria de a apăra integritatea ţării
de M.T.    |    22 Sep 2013   •   18:08

Cine primeşte Steaua României trebuie să ştie că această decoraţie presupune datoria de a apăra integritatea ţării, a afirmat scriitorul Dinu Săraru la emisiunea "Secvenţial" de la Antena 3, referindu-se la Laszlo Tokes.

„Un episcop trebuie să fie ecumenic prin definiţie, un om care militează pentru armonie, pentru bună credinţă, pentru cinste. Acest episcop tânăr, un bărbat frumos se delimitează şi se tot delimitează până când a atras atenţia asupra lui. Se delimitează de ţară, de România”, a spus Dinu Săraru.

„A primit cea mai importantă decoraţie a ţării, Steaua României. Dacă nu vrei s-o iei, n-o iei. Dar, dacă ai luat-o, trebuie să ştii că această decoraţie presupune datoria de a apăra integritatea ţării”, a continuat scriitorul.

„Eu cred că el trebuie să fie cetăţean al acestei ţări, la fel ca oricine. Nu contează cărei etnii îi aparţine, el aparţine unei cetăţenii. Mi se strânge inima când mă gândesc că un episcop poate să fie autorul unei asemenea delimitări”, a mai precizat Dinu Săraru în cadrul emiunii realizate de Adrian Ursu.

Consiliul de onoare al Ordinului Naţional "Steaua României", care s-a format joi, se va reuni pe 26 septembrie, la ora 16, pentru a decide dacă Laszlo Tokes rămâne sau nu cu decoraţia.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close