Antena 3 CNN Actualitate Direcţia de Protecţie a Copilului Mureş achiziţionează ţigări pe bani publici

Direcţia de Protecţie a Copilului Mureş achiziţionează ţigări pe bani publici

Direcţia de Protecţie a Copilului Mureş achiziţionează ţigări pe bani publici
Sursa foto: Directia de Protecþie a Copilului
30 Mai 2009   •   11:32

Ţigări pentru centrele din subordinea Direcţiei de Protecţie a Copilului Mureş. Instituţia a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea de tutun, pe bani publici. Directorul Lorand Schmidt spune că ţigările sunt pentru persoanele asistate, cu probleme psihice, şi că a amenajat şi un loc special pentru fumători.

Anunţul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului pentru achiziţionarea a 25.000 de pachete de ţigări a fost postat pe site-ul e-licitaţii. ro. În acest fel instituţia aşteaptă oferte pentru achiziţionarea de ţigări la un preţ cât mai bun. Conducerea de la Mureş a explicat că ţigările nu sunt pentru personal, ci pentru asistaţii dependenţi de tutun. Nimeni nu spune însă cum au ajuns ei dependenţi fiind internaţi şi nici destinaţia pe care o au iniţial aceste fonduri.

Lorand Schmidt spune că nu există nicio soluţie pentru a-i determina pe asisaţi să renunţe la viciu. Dreptul acestora la fumat trebuie chiar să fie respectat. Totuşi instituţia se gândeşte la buzunarul nostru aşa că se gândeşte să reducă numărul ţigărilor fumat la un pachet de ţigări pe zi pentru fiecare asistat.

Practica cumpărării de ţigări pentru persoanele cu handicap datează de ani de zile, a adăugat şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Mureş. În urma licitaţiei, se va cumpăra o singură marcă de ţigări, la cel mai bun preţ.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close