Antena 3 CNN Actualitate Direcția de Sănătate Publică recunoaște că i-a dat cod de parafă italianului care s-a dat drept medic în România și anunță primele măsuri în acest caz

Direcția de Sănătate Publică recunoaște că i-a dat cod de parafă italianului care s-a dat drept medic în România și anunță primele măsuri în acest caz

Direcția de Sănătate Publică recunoaște că i-a dat cod de parafă italianului care s-a dat drept medic în România și anunță primele măsuri în acest caz
Sursa foto: Foto: Matty Mode/ Facebook
05 Feb 2019   •   17:06

Direcția de Sănătate Publică reacționează în cazul falsului medic italian, care a ajuns să opereze în mai multe spitale din România.

”Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală. Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă şi a sesizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi. Menţionăm că funcţionarul public a fost mutat disciplinar , urmând ca până la finalizarea cercetării disciplinare să-şi desfăşoare activitatea în cadrul altui compartiment. De asemenea a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală pentru verificarea modului în care au fost eliberate codurile de parafă în cursul anului 2018. Direcţia de Sănătate Publică consideră regretabil acest fapt, conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete” transmite DSP într-un comunicat de presă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis un dosar penal in rem în urma sesizării depuse de reprezentanţii Colegiului Medicilor, după ce falsul chirurg italian a fost descoperit în România că a operat fără drept.

Citește și: Dosar penal in rem în cazul escrocului italian, care a operat în mai multe spitale din România

Un medic fals italian a operat timp de un an de zile cu aviz oficial la cinci clinici din București. Bărbatul, devenit doctor fără să facă măcar liceu şi-a bătut joc de pacienţi şi spitale timp de doi ani”, titra La Stampa, în septembrie 2010.

Unele dintre cele mai importante spitale din România, cu cifre de afaceri uriașe, ”beneficiază” de serviciile unui ”reputat” medic de chirurgie plastică, italianul Matteo Politi. În realitate, omul este un hoț de identitate, care nu știe nici cum se intră corect într-o sală de operații, dar dispune de o patalama oficială din partea Direcției de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății.

Matthew Mode se numește, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneția, cu doar opt clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare!!! Deși nu are nici măcar examenul de Bacalaureat luat, ”Politi”, care a profitate de faptul că poartă același nume ca cel al reputatului chirurg, Luigi Vincenzo Politi, operează, de ceva vreme, în București. 

Citește și: Un escroc italian a operat în România, de zeci de ori, fără studii în medicină. ”Nu știa să-și pună mănușile!” - Cum a fost posibil acest lucru

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close