Antena 3 CNN Actualitate Direcția de Sănătate Publică Sibiu are, în premieră, conducere militară

Direcția de Sănătate Publică Sibiu are, în premieră, conducere militară

Noul şef al DSP Sibiu este medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu. El va prelua mandatul miercuri.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu are, în premieră, conducere militară
de Claudia Popovici    |    17 Noi 2020   •   21:04

Medicul ORL colonel Daniel Chelcea a fost până marţi, director medical al Spitalului Militar de Urgență Sibiu.

Noua conducere a DSP Sibiu a fost stabilită încă de vineri, când s-a decis intrarea municipiului Sibiu, a orașelor Cisnădie și Tălmaciu și a satului Șelimbăr în carantină. Directorul adjunct al DSP Sibiu nu va fi militar, dar va avea un consilier, notează Mediafax.

Daniel Chelcea preia conducerea DSP Sibiu, după ce fostul director Gabriel Budescu și-a dat demisia pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în județ.

Daniel Chelcea îşi va prelua mandatul de miercuri

"Nu pot să spun ce o să fac de mâine (miercuri - n.r.), pentru că nu știu. Trebuie să văd care sunt problemele, ce resurse găsesc și cum să putem face să fie mai bine. În mod cert va fi mai bine, asta este speranța mea. Lucrurile trebuie să revină la normal”, a declarat colonelul Chelcea.

În paralel, Corpul de Control al ministrului Sănătății este la Sibiu, de luni, unde se fac verificări pentru a stabili cum s-au desfășurat activitățile în timpul pandemiei de COVID-19.

Liliana Coldea refuză să își dea demisia cerută de vicepremierul Raluca Turcan

"Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi (luni – n.r.) cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie.

Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor.

Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management", a precizat, luni, pentru Agerpres, Raluca Turcan, notează tribuna.ro.


Conf. univ. dr. Liliana Coldea este director al SCJU din luna mai, când s-a organizat un concurs la care ea a fost singurul participant. Schimbarea din funcţie a directorului general se poate face fie doar dacă acesta demisionează, sau dacă este demis de către Consiliul Judeţean, în baza unui raport al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România în privinţa ratei de infectare, situată la 9 la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu, aflat în a doua zi de carantină, rata a crescut la 13,63 la mia de locuitori marţi. 

Citeşte şi: Directorul Spitalului TBC din Sibiu are COVID-19: "Trec de cealaltă parte a baricadei"

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close