Directorii companiei de stat Petromin, acuzaţi de bancrută frauduloasă

02 Iun 2011   •   15:40
Directorii companiei de stat Petromin, acuzaţi de bancrută frauduloasă Foto: Intact Images
Directorii Companiei de stat Petromin sunt acuzaţi de bancrută frauduloasă şi refuzul de a preda actele firmei aflată în insolvenţă. Surse judiciare spun că în joc s-ar afla suma de 13 milioane de euro pe care compania ar fi trebuit să o plătească unei firme austriece care a reparat una dintre cele două nave pe care le mai deţine statul. Cei doi nu au fost arestaţi preventiv dar au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Mascaţii au sigilat cele două maşini de serviciu ale directorilor companiei, Florentin Chiforeanu şi Horia Bud, şi au ridicat mai multe documente. Acţiunea vine în contextul în care între conducerea companiei, aflată în insolvenţă şi administratorul judiciar există un conflict financiar.

Directorul Companiei Petromin, cea prin intermediul căreia a fost înstrăinată flota comercială a României este suspectat de bancrută frauduloasă şi refuzul de a pune la dispoziţia anchetatorilor anumite documente de evidenţă contabilă.

Avocaţii directorilor Petromin au refuzat să comenteze situaţia în care se află clienţii lor.

Potrivit anchetatorilor, directorul general al companiei ar fi înstrăinat mai multe active şi ar fi folosit ştampila Petromin deşi nu avea voie să o facă.

Din flota României pe care Traian Băsescu a fost acuzat că a vândut-o au mai rămas doar un remorcher şi o navă de transport marfă, arestată acum într-un port din Turcia. Aceasta a fost reparată de o firmă din Austria care nu şi-a primit nici până acum banii, adică 13 milioane de euro.

x close