Antena 3 CNN Actualitate Directorul de proiectare tehnică al RMGC: "Cantitatea de cianuri care se deversează în iazul de decantare a sterilelor este una infimă"

Directorul de proiectare tehnică al RMGC: "Cantitatea de cianuri care se deversează în iazul de decantare a sterilelor este una infimă"

Directorul de proiectare tehnică al RMGC: "Cantitatea de cianuri care se deversează în iazul de decantare a sterilelor este una infimă"
Sursa foto: Foto: Antena 3
09 Oct 2013   •   21:24
Directorul de proiectare tehnică al RMGC, Cecilia Szentesy, a vorbit la Antena 3 despre cantitatea de cianuri care va fi deversată în iazul de decantare al exploatării de la Roşia Montană.

"Cantitatea de cianuri care se deversează în iazul de decantare a sterilelor este una infimă", a spus Cecilia Szentesy în emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv.

Aş vrea să vă spun că directiva europeană prevede o limită de 10 miligrame la litru, care nu este toxică. Media lunară în iazul de decantare este 3, deci o treime din directiva europeană", a adăugat directorul de proiectare tehnică al RMGC.

În iazul de decantare, media lunară este 3, iar la punctul de descărcare, care se măsorară zilnic, orar, la intervale foarte scurte de timp, acolo ne-am asumat undeva la 5-7 miligrame la litru” a mai precizat Cecilia Szentesy. 




 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close