Antena 3 CNN Actualitate Directorul DSV Harghita, primele explicații în cazul ursului rănit în Harghita

Directorul DSV Harghita, primele explicații în cazul ursului rănit în Harghita

Directorul DSV Harghita, primele explicații în cazul ursului rănit în Harghita
Sursa foto: foto: DRDP Brașov
18 Noi 2019   •   16:57

Lado Szolt Denes, director DSV Harghita, a dat primele explicații în cazul scandalului cu ursul rănit sâmbătă seara în județul Harghita. 

"Colegii noștri și medicul veterinar au intervenit din primul moment în care am fost avertizați de către Garda de Mediu de la orele 19.44. Cine e în competența noastră a evaluat starea de sănătate a animalului și i-a stabilit diagnosticul. A avut trei membre fracturate în urma accidentului.

S-a așteptat verdictul instituțiilor și ministerului abilitat. Tranchilizarea animalelor nu se poate face ore în șir. Animalul se trezește din sedare, nu se poate seda în continuare. La a doua sau la a treia sedare exista pericolul ca animalul să moară. Atunci cine suporta consecințele? Deja intra în categoria braconajului. Sedare în continuare nu se putea face. După o sedare animalul devine iar agresiv. Până la așteptarea ordinului nu se poate seda animalul în repetate rânduri. 

Colegii noștri, conform legislației și competențelor serviciilor veterinare, au evaluat starea de sănătate a animalului, au pus un diagnostic prin care a reieșit că în urma celor trei membre fracturate, animalul nu va putea supraviețui". 

 

×
Subiecte în articol: explicatii
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close