Antena 3 CNN Actualitate Directorul RMGC prezintă beneficiile economice ale proiectului Roşia Montană

Directorul RMGC prezintă beneficiile economice ale proiectului Roşia Montană

Directorul RMGC prezintă beneficiile economice ale proiectului Roşia Montană
de S.T.    |    14 Sep 2013   •   22:40

Dragoş Tănase, director general al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), a vorbit la "Q&A cu Alessandra Stoicescu", despre principalele beneficii economice ale acestui proiect.

"Roşia Montană este o localitate minieră. Acolo se face minerit de 2000 de ani. A existat o exploatare de stat care s-a închis în 2006, noi propunem astăzi continuarea acelei exploatări cu tehnologii de ultimă generaţie. Proiectul este amplasat în vechea zonă a exploatării. Vom amplasa acolo 4 cariere, iar lângă ele vom amplasa o uzină de procesare a minereului. Lângă uzină, avem o vale în care vom pune acel iaz de decantare", a spus Dragoş Tănase.

"Doar la mină, vom angaja 2.300 de oameni. Pe perioada de operare vom angaja 880 de oameni(...). Vom planta 100 de hectare de pădure, înainte de a începe operaţiunile miniere. Pe lângă locurile de muncă de la exploatarea minieră, vom angaja şi vom avea alte câteva sute de oameni în toate aceste programe colaterale", a adăugat directorul RMGC.

Proiectul Roşia Montană va genera pentru statul român (bugete de stat şi bugete locale) venituri de aproximativ 2,3 miliarde dolari şi un efect direct în economia României de circa 2,9 miliarde dolari, la un preţ de referinţă de 1.200 dolari/uncie (lingouri tezaurizabile), totalul beneficiilor economice directe ale proiectului pentru România fiind estimate la peste 5,2 miliarde dolari, conform proiectului de Acord privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close