x close

Directorul uzinei de maşini din Reşiţa, arestat preventiv

de Antena3    |    02 Dec 2010   •   09:06
Directorul uzinei de maşini din Reşiţa, arestat preventiv  483 Foto: Intact Images

Directorul executiv al Uzinei constructoare de maşini din Reşiţa a fost arestat preventiv, într-un dosar de corupţie în care apar nume grele din politică şi afaceri. Este vorba despre un dosar privind returnări ilegale de TVA, în care este anchetat şi un cetăţean arab, Said Baaklini, prins acum două zile, în Bulgaria. Surse judiciare susţin că în acelaşi caz ar fi cercetat şi un senator PDL.

Instanţa a decis ca directorul executiv al UCM Reşiţa, Adrian Preda, să fie arestat preventiv, într-un dosar privind returnări ilegale de TVA. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Adrian Chibuţiu, va fi cercetat în libertate în acelaşi caz.

Surse judiciare spun că în acest dosar ar fi implicat şi senatorul PDL Mircea Banias. Acesta neagă însă orice legătură cu cei doi cercetaţi.

De asemenea, se pare că în acest caz apare şi numele unui secretar de secretar de stat din Ministerul de Finanţe. Sunt informaţii potrivit cărora dosarul lui Chebuţiu are legătură cu afacerile cetăţeanului arab Said Baaklini, dat în urmărire internaţională pentru rambursări ilegale de TVA, în valoare de câteva zeci de milioane de euro. Acesta a fost prins acum două zile la Sofia.

Citeşte mai multe despre:

arestat preventiv Resita uzina director
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati