Antena 3 CNN Actualitate Dispute între principalele partide politice, pe tema educației sexuale în școli

Dispute între principalele partide politice, pe tema educației sexuale în școli

Dispute între principalele partide politice, pe tema educației sexuale în școli, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de USR pentru derularea cursurilor în școli. USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”.

Dispute între principalele partide politice, pe tema educației sexuale în școli
Sursa foto: Pixabay.com
28 Mai 2020   •   19:38

”Mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, printre care Titus Corlăţean şi Robert Sighiartău, au introdus într-un proiect de lege care avea alt scop, o serie de modificări care practic blochează cursurile de educaţie sexuală în şcoli. Astfel, a fost introdus acordul scris al părinţilor, iar educaţia sexuală a fost înlocuită cu educaţia sanitară. USR consideră că parlamentarii PSD şi PNL dau dovadă de iresponsabilitate maximă în încercarea de a bloca o lege care încurajează prevenţia şi poate salva destine”, a transmis, joi, USR.

”Într-o lume modernă, educaţia e cheia către o viaţă reuşită. Să le negi copiilor dreptul la educaţie pentru sănătate, şi respectiv la educaţie sexuală, în baza unor frici medievale în situaţia în care informaţiile circulă în toate formele posibile pe orice ecran digital, este un gest de egoism şi iresponsabilitate tocmai pentru viitorul copiilor. Copiii se protejează prin informaţie şi educaţie, nu prin obscurantism şi frică. Această abordare ne-a adus în situaţia de a avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană”, a susținut preşedintele USR, Dan Barna, care a făcut apel la liderii PNL și PSD pentru a lua atitudine. 

”În forma actuală, legea USR poate scădea, în viitor, numărul minorelor devenite mame şi al avorturilor în rândul tinerelor. În prezent, România este ţara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană. În vreme ce în ţările europene educaţia pentru sănătate este obligatorie, în România opţionalul nu a fost realizat în multe şcoli, iar copiii nu au avut acces la informaţii corecte, din surse sigure, cu privire la nutriţie, sănătate, sexualitate, cu scopul de a încuraja prevenţia”, a mai transmis USR.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close