Antena 3 CNN Actualitate DNA extinde ancheta în cazul fraudării concursului pentru şefia Parchetelor

DNA extinde ancheta în cazul fraudării concursului pentru şefia Parchetelor

DNA extinde ancheta în cazul fraudării concursului pentru şefia Parchetelor
06 Dec 2007   •   19:42

Continuă ancheta în jurul examenului pentru şefia Parchetelor din ţară, fraudat de mai mulţi procurori. DNA a ridicat toate lucrările din concurs, astfel că CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) nu mai poate valida rezultatele. Şase magistraţi sunt puşi sub urmărire penală în acest caz. DNA a stabilit deja traseul mitei date de cei care au vrut să obţină fraudulos funcţii de conducere în parchete, potrivit HotNews.

Conform anchetatorilor DNA, Dumitru Gheorghe, procurorul care aspira să devină şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, i-a dat lui Eugen Cojocaru, procuror la Parchetul General şi membru supleant în comisia de concurs, suma de 15.000 euro în schimbul subiectelor de la examen.

Dumitru Gheorghe este singurul caz în care traseul mitei a fost stabilit cu precizie de anchetatori, fiind depistaţi atât intermediarii care au negociat suma, cât şi cei care au primit banii furnizind în schimb subiectele de examen.

Surse judiciare, citate de HotNews, afirmă că în cercul suspecţilor intră cel puţin un membru CSM, de la secţia de procurori, care în schimbul furnizării subiectelor de examen ar fi primit mită nu doar bani, ci şi produse.

Preşedintele CSM, Anton Pandrea susţine că instituţia pe care o conduce nu a fost informată de ancheta DNA, iar lucrările au fost ridicate de la Institutul Naţional de Magistratură. Pandrea spune că vor fi validate doar acele concursuri asupra cărora nu planează nicio suspiciune.

În funcţie de probele pe care le are DNA şi de fapta penală a magistraţilor, plenul CSM va discuta măsurile care vor fi luate împotriva acestora, şi care pot merge până la exlcuderea din magistratură.

Antena 3


×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close