Antena 3 CNN Actualitate DNA ? noua Securitate pentru judecători

DNA ? noua Securitate pentru judecători

DNA ? noua Securitate pentru judecători
25 Iun 2007   •   12:39

Procurorii DNA sunt acuzaţi că recurg la tehnici securiste, de intimidare a judecătorilor. ?Jurnalul Naţional? scrie că judecătorii sunt chemaţi la DNA şi că li se sugerează că ar putea ajunge la închisoare. Iar asta, exact înainte de soluţionarea unor cauze pe care le au pe rol. Ziariştii scriu despre cazul judecătorilor Gabriela Stecoza, Ana Alexandrina Savin şi Adrian Bordea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, la sfârşitul lunii mai, au fost chemaţi la DNA-Secţia pentru Combaterea Corupţiei, în calitate de făptuitori. Peste câteva zile ei urmau să pronunţe asupra unei cereri de strămutare a unui dosar. Acuzaţiile, formulate împotriva lor de împuternicitul uneia dintre părţi, erau de ?abuz în serviciu contra intereselor publice? şi ?trafic de influenţă?.

Cei trei judecători nu au făcut declaraţii publice în legătură cu modul în care procurorii DNA i-au convocat, dar s-au adresat CSM şi Ministrului Public, arătând că le-au fost încălcate drepturile şi că, prin faptul că au fost trataţi ca infractori, le-au fost aduse prejudicii de imagine. Ziariştii de la ?Jurnalul Naţional? au cerut DNA să le informaţii suplimentare despre cazul celor 3 judecători, dar s-au lovit de refuzul procurorilor, care au motivat că informaţiile se comunică doar persoanelor interesate.

Despre persoana care a depus plângere împotriva celor 3 judecători, ?Jurnalul Naţional? scrie că nu este nimeni alta decât Carmen Păştin, fost avocat, exclusă din avocatură în 2004, pentru abateri disciplinare. Numele său este legat de mai multe plângeri penale depuse împotriva unor demnitari sau magistraţi.Tot Carmen Păştin este cea care a depus în numele unei descendente a familiei Şuţu, cereri de retrocedare a 54 de imobile şi sute de mii de hectare de teren. Citarea celor 3 judecători la DNA cu 5 zile înainte de pronunţarea unei sentinţe creează imaginea unei încercări de intimidare, tehnică folosită în trecut de Securitate.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close