Antena 3 CNN Actualitate Doar 46,7% din maşinile înmatriculate în România au roviniete valabile. Vezi ce rişti dacă nu ţi-ai plătit taxele de drum

Doar 46,7% din maşinile înmatriculate în România au roviniete valabile. Vezi ce rişti dacă nu ţi-ai plătit taxele de drum

Doar 46,7% din maşinile înmatriculate în România au roviniete valabile. Vezi ce rişti dacă nu ţi-ai plătit taxele de drum
Sursa foto: foto: infomondo.ro
12 Apr 2012   •   18:41

La mai bine de un an şi jumătate de la introducerea sistemului electronic prin care se poate verifica automat dacă un şofer şi-a plătit sau nu taxa de drum, mai puţin de jumătate din parcul auto naţional figurează ca având rovinieta "la zi", reiese din informaţiile furnizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Din cele 5,4 milioane de vehiculele înmatriculate în România, doar 46,7% apar în sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) ca având achitate, în momentul de faţă, taxele de drum.

Cel mai bun procent în acest sens s-a înregistrat în judeţul Ilfov, unde circa 60,9% dintre vehicule aveau o rovinietă valabilă la sfârşitul lunii martie.

"În momentul de faţă, dintr-un total de 2.675.487 de roviniete valabile, un număr de 2.565.252 sunt eliberate pentru vehicule înmatriculate în România", ne-au precizat reprezentanţii CNADNR.

Amenzile sunt între 250 şi 500 de lei pentru autoturisme, între 750 şi 1.200 de lei pentru vehiculele cu masa maximă de 3,5 tone şi poate ajunge până la 4.500 de lei pentru camioanele cu masa de minim 12 tone şi patru axe, potrivit Mediafax.


×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close