Antena 3 CNN Actualitate Document exploziv. Cum erau interceptați politicienii prin semnatura Laurei Codruța Kovesi

Document exploziv. Cum erau interceptați politicienii prin semnatura Laurei Codruța Kovesi

Document exploziv. Cum erau interceptați politicienii prin semnatura Laurei Codruța Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Sep 2017   •   08:50

Un document exploziv, prezentat de Lumea Justiţiei, arată cum erau interceptați politicienii prin semnatura Laurei Codruța Kovesi. Potrivit jurnaliștilor, fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost interceptat pentru infracţiuni împotriva siguranţei naţionale, din ordinul șefei DNA.  

Ulterior însă, acuzaţiile de acest gen au dispărut din dosar, însă procurorii au vrut să folosească în continuare interceptările.  Deși în practică, singurul serviciu de informații abilitat să efectueze interceptari pentru fapte care privesc siguranța naționala este SRI, în acest caz mandatul de siguranță naționala a fost solicitat de DGIPI- serviciul de informatii al Ministerului de Interne, fara participarea SRI.  

Cererea DGIPI a fost avizata de Procurorul General al Romaniei din 2007 Laura Kovesi și apoi avizată de Inalta Curte.  Din actele atașate se observa că nici Kovesi și nici altcineva nu a cerut ca SRI să faca interceptarile, dar judecatorul a introdus și SRI pe lângă DGIPI ca fiind autorizat să îl urmăreascaă pe Nicolescu și pe restul persoanelor vizate.

In realitate, SRI nu a operat niciodată pe mandatul dat de judecatorul ICCJ.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close