Antena 3 CNN Actualitate Documente explozive despre România, desecretizate. CIA confrimă: Securitatea a tras în populație la Revoluția din 1989

Documente explozive despre România, desecretizate. CIA confrimă: Securitatea a tras în populație la Revoluția din 1989

Dezvăluiri incredibile din decembrie 1989. Securitatea a încercat până în ultima clipă să apere regimul comunist a lui Nicolae Ceaușescu folosind forță letală împotriva românilor revoltați, este ceea ce reiese din analizele CIA de la acea vreme desecretizate recent de agenția americană de informație.

Documente explozive despre România, desecretizate. CIA confrimă: Securitatea a tras în populație la Revoluția din 1989
28 Dec 2019   •   08:46

Încă din luna noiembrie, analiștii americani anticipau corect că dictatura lui Ceaușescu nu va supraviețui și că schimbările ar putea fi însoțite de violență.

”Îndată ce Ceaușescu va ieși din peisaj, schimbări majore ar putea să urmeze rapid, însoțite posibil de violență. Deteriorarea economică și frustrarea oamenilor, create de aceste politici rigide, înseamnă că dictatura sa probabil că nu va supraviețui- 18 noiembrie.”, se arată în documentele CIA desecretizate.

După declanșarea Revoluției la Timișoara, CIA relevă faptul că Securitatea primise ordinul să tragă asupra cetățenilor, dar extinderea revoltei îi putea face pe securiști să nu mai asculte ordinele. În acest caz, prăbușirea regimului nu mai putea fi evitată. 

Documente explozive despre România, desecretizate. CIA: confrimă: Securitatea a tras în populație la Revoluția din 1989

×
Subiecte în articol: România revolutia din 1989 CIA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close