Antena 3 CNN Actualitate Documentul prin care Italia devine zonă roşie de carantină a ajuns în vămile din România

Documentul prin care Italia devine zonă roşie de carantină a ajuns în vămile din România

Este oficial: documentul prin care Italia devine zonă roşie de carantină a ajuns în vămi. Toate maşinile şi autocarele vor fi oprite, verificate, iar pasagerii vor intra în carantină, indiferent din ce zonă a Italiei vin.

Documentul prin care Italia devine zonă roşie de carantină a ajuns în vămile din România
10 Mar 2020   •   16:29

Două autocare și microbuze ce transportau români din Italia au ajuns în punctul de trecere al frontierei Borș, din judeţul Bihor. Oamenii au răsuflat uşuraţi că au ajuns acasă şi spun că vor respecta procedura izolării la domiciliu.

Odată intrați în țară, toți cetățenii ce vin din Italia, trebuie sa completeze chestionarele de evaluare a stării de sănătate, dar și să își lase datele personale, pe baza cărora vor fi verificați dacă respectă izolarea la domiciliu pentru 14 zile.

Autorităţile se aşteaptă ca numărul românilor care se întorc din Italia să crească. Mulţi dintre ei se întorc acasă după ce au rămas fără locuri de muncă. Alţii, speriaţi de coronavirus, vin la familie şi aşteaptă ca Italia să iasă din criză.

50 de români, erau pe punctul de a rămâne în carantină, in Bihor, după ce au pornit din Italia şi au intrat în România prin punctul de trecere al frontierei Borş. Autocarul a fost oprit de polițiști la ieșire din Oradea dupa ce au apărut informații că inauntru ar fi și persoane aflate din zona roșie a Italiei, mai exact, din Rimini. Până la urmă, după verificările făcute personal de medicul șef al direcției de sănătate publică Bihor, s-a ajuns la concluzia e alarma falsă, și autocarul și-a continuat drumul. 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close