Antena 3 CNN Actualitate Doi militari români au murit în Afganistan (VIDEO)

Doi militari români au murit în Afganistan (VIDEO)

Doi militari români au murit în Afganistan (VIDEO)
01 Oct 2010   •   13:49

Doi militari români şi-au pierdut viaţa, vineri, în Afganistan. Transportorul blindat în care se aflau a fost parţial distrus după ce a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Atacul asupra patrulei a avut loc în urmă cu aproximativ două ore la Qalat. În urma exploziei zona a fost izolată imediat şi un elicopter a transportat apoi răniţii către spital.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, cei doi militari care au murit în Afganistan sunt sergentul-major Sfecheş Marius Florin şi soldatul Filip Cristian Petru. Caporalul Zbâncă Vasile a fost grav rănit în timpul aceleiaşi misiuni în Afganistan, conform aceleiaşi surse.

Atacul cărora le-au căzut victime sergentul major Marius Florin Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip s-a produs în Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat. Vehiculul Humvee în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma exploziei a fost rănit şi caporalul Vasile Zbâncă, transportat de urgenţă la spitalul militar din Baza Lagman. În prezent, starea lui este stabilă, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Apărării Naţionale.

Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor militarilor români căzuţi la datorie în timpul misiunii din Afganistan.

?Cu un mare sentiment de pierdere am primit vestea dispariţiei sergentului-major Sfecheş Marius Florin şi a soldatului Filip Cristian Petru, căzuţi la datorie în Afganistan. Sergentul-major Sfecheş Marius Florin şi soldatul Filip Cristian Petru vor rămâne în amintirea noastră datorită curajului dovedit şi abnegaţiei cu care şi-au îndeplinit angajamentul în serviciul păcii şi al securităţii. Gândurile mele se îndreaptă în egală măsură şi către familia caporalului Zbâncă Vasile, grav rănit în timpul aceleiaşi misiuni în Afganistan, şi îmi exprim speranţa că se va întoarce cu bine acasă. În acest moment atât de dureros, transmit sincere condoleanţe familiilor militarilor români căzuţi la datorie şi mă alătur durerii lor. Dumnezeu să-i odihnească!", se arată în mesajul preşedintelui.

Până acum, 17 soldaţi români şi-au pierdut viaţa în Afganistan şi 55 au fost răniţi. În prezent, în Afganistan sunt dislocaţi 1650 de militari români.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: militari romani
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close