Antena 3 CNN Actualitate Doi preoţi din Moldova au murit şi un altul a fost grav rănit pe şantierul bisericilor la care lucrau (VIDEO)

Doi preoţi din Moldova au murit şi un altul a fost grav rănit pe şantierul bisericilor la care lucrau (VIDEO)

Doi preoţi din Moldova au murit şi un altul a fost grav rănit pe şantierul bisericilor la care lucrau (VIDEO)
06 Oct 2010   •   21:17

Lumea bisericeasca din Moldova este înspăimântată de când doi preoţi şi un consilier au murit pe şantierul bisericilor pe care le ridicau. Acum, al treilea preot este în stare gravă şi a fost transferat cu elicopterul la Iaşi după ce a căzut în gol de la zece metri. Monta un ceas pe biserica pe care o construieşte de 20 de ani.

Medici Smurd, asistenţi şi pompieri transportă preotul cu mare grijă până la elicopter. Părintele are coloana ruptă în două locuri. Un sacrificiu pentru sufletul lui, lăcaşul cu hramul Sfintei Parascheva, cel mai mare din Piatra Neamţ.

Monta un ceas, adus din Germania, special ca să întâmpine sărbătoarea cu biserica cât mai frumoasă.

?Ceva s-a întâmplat, schela s-a rupt. Muncitorii au reuşit să rămână între schele, iar părintele... a căzut?, a declarat Alecu Amarinei, preot al Bisericii ''Cuvioasa Paraschiva'' Piatra Neamţ.

Celălat preot este înspăimântat. În nordul Moldovei patru biserici noi au făcut patru victime.

?La Taşca e o biserică nouă în construcţie. Cineva din consiliu s-a prăpădit. La Suceava, un preot pe care-l ştiu, la Bosangi pe o schelă mai solidă decât asta şi mai sigură, s-a prăpădit şi el. Ne duce cu gândul la legenda meşterului Manole, ştiţi. Şi poate că ea conţine şi un sâmbure de adevăr?, a spus preotul Alecu Amarinei.

Întreaga parohie se roagă la o minune şi părintele să fie salvat de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Observator

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close