Antena 3 CNN Actualitate Dominic Fritz: ''Am invitat-o pe Ursula von der Leyen la Timișoara. A acceptat bucuroasă invitația''

Dominic Fritz: ''Am invitat-o pe Ursula von der Leyen la Timișoara. A acceptat bucuroasă invitația''

 Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara, a anunţat că a discutat la telefon cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Edilul a spus că a invitat-o pe von der Leyen să viziteze Timișoara și aceasta a acceptat imediat.

Dominic Fritz: ''Am invitat-o pe Ursula von der Leyen la Timișoara. A acceptat bucuroasă invitația''
Sursa foto: Dominic Fritz/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    07 Ian 2021   •   22:35

Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara, a oferit detalii din discuția telefonică pe care a avut-o cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Dominic Fritz: Am invitat-o să cunoască Timişoara. A acceptat imediat și bucuroasă invitația

''Am avut în această după-amiază o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei.

Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România.

O să prezint la sfârșitul lunii o propunere pentru cum să ieșim din amorțeală actuală.

Care a fost prima întrebare pe care i-a adresat-o preşedintelului Comisiei Europene

Dar prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România? I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19. Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate (revin mâine cu mai multe informații despre campania de vaccinare în Timișoara).

Am găsit în această conversație interes și deschidere pentru Timișoara. Avem un partener direct și solid în doamna von der Leyen și în Comisia Europeană'', a anunţat Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

 

×
Parteneri
Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viață: A băut 12 pahare de vin la o terasă
x close