Antena 3 CNN Actualitate Anchetă de amploare după ce zeci de români au intrat în țară cu certificate digitale false. 16 persoane venite din Marea Britanie, cercetate penal

Anchetă de amploare după ce zeci de români au intrat în țară cu certificate digitale false. 16 persoane venite din Marea Britanie, cercetate penal

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru 16 persoane care au intrat în țară folosind certificate digitale privind vaccinarea, testarea sau vindecarea false.

Anchetă de amploare după ce zeci de români au intrat în țară cu certificate digitale false. 16 persoane venite din Marea Britanie, cercetate penal
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    29 Iul 2021   •   20:44

Polițiștii au fost sesizați, în data de 20 iulie, cu privire la faptul că, în ultima perioadă de timp, medici din cadrul DSP Iași, care participau la triajul epidemiologic pe Aeroportul Iași, au constatat că o parte a cetățenilor ce revin în România din Marea Britanie și în special persoanele care aveau plecarea de pe Aeroportul Luton, prezintă o adeverință eliberată de autoritățile engleze, din care rezultă că au avut și s-au vindecat de Covid 19.

Specialiștii DSP au mai constatat că pasagerii care prezentau aceste documente au avut perioada îmbolnăvirii în intervalul 15-30.05.2021, considerând prin acest lucru că actele sunt falsificate, potrivit Mediafax.

Lucrătorii I.P.J. Iași - Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals și uz de fals și efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

La data 22 iulie a.c., lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o acțiune pe Aeroportul Iași, împreună cu Poliția de Frontieră si Poliția Transporturi la un zbor dinspre Marea Britanie - Luton, iar dintre cei 44 de pasageri, 11 au recunoscut că au adeverințe false.

×
Subiecte în articol: dosar penal false certificate
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close