Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal deschis de polițiști după incidentul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, de unde 25 de elevi au ajuns la spital

Dosar penal deschis de polițiști după incidentul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, de unde 25 de elevi au ajuns la spital

Polițiștii au deschis un dosar penal, din oficiu, după incidentul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde un elev a pulverizat cu spray lacrimogen.

de Georgiana Adam    |    13 Feb 2024   •   17:07

În cursul zilei de marți, 13 februarie 2024, un elev de 15 ani, de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, a folosit un spray paralizant în timpul unui conflict cu un alt elev, iar mulţi dintre colegii săi au început să acuze iritaţii oculare şi nazale.

Reprezentanţii unității de învățîmânt au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar, în scurt timp, opt echipaje SMURD, patru ambulanţe, două autospeciale pentru victime multiple, o autospecială CBRN, dar şi două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov au ajuns la fața locului.

În urma incidentului, 33 de elevi au fost evaluaţi medical, iar 25 dintre ei au fost transportaţi la spital, 14 la Spitalul Grigore Alexandrescu şi 11 la Spitalul Marie Curie.

Tânărul de 15 ani a fost audiat de anchetatori, împreună cu mama sa.

De asemenea, și alți colegi de-ai tânărului au fost audiați de către anchetatori.

Potrivit informațiilor, elevul ar fi încercat să se apere de alți colegi care îl loveau, motiv pentru care a pulverizat cu spray lacrmogen.

Tatăl adolescentului de 15 ani mărturisește că el a fost cel care i-a înmânat spray-ul lacrimogen.

Acum, polițiștii au deschis un dosar penal săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, ”portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și lovire sau alte violențe”.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close