Dosarul lui Gabriel Berca, bazat pe făcături și abuzuri. Doi ani de închisoare pe nedrept pentru fostul ministru de Interne

25 Ian 2019   •   22:34
Dosarul lui Gabriel Berca, bazat pe făcături și abuzuri. Doi ani de închisoare pe nedrept pentru fostul ministru de Interne foto- captură Antena 3

Doi ani de executare este pedeapsa la care a fost condamnat ministrul de Interne Gabriel Berca pentru trafic de influență. 

A fost ministru de Interne, consilier prezidențial, secretar general al Guvernului, senator, dar funcțiile pe care le-a ocupat nu l-au scăpat de planurile celor care au vrut să-l execute. 

„În total am executat cam 80% din totalul pedepsei”, a spus Gabriel Berca. 

„Eu am fost acuzat de trafic de influență, că aș fi intervenit la membrii Guvernului, nu se știu care, pentru ca un constructor din județul Bacău să-și încaseze bani în urma construcției unei școli dintr-o comună din județul Bacău, școala fiind licitată și construită aproape în totalitate până a veni eu președinte de organizație de partid. Plata a fost făcută de un alt guvern, în 2014, de Guvernul Ponta. Acuzația pentru mine fiind din anii 2010-2011. În 2015, Curtea de Conturi a stabilit că banii s-au dat nelegal, există procesul verbal al Curții de Conturi. La o lună după ce Curtea de Conturi a stabilit acest lucru, în luna iunie 2015 a apărut acel denunț. Dar practic sunt acuzat că aș fi făcut trafic de influență, dar nu se știe la ce membru al guvernului și banii s-au plătit de alt guvern câțiva ani mai târziu”, explicat Gabriel Berca. 

x close