Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Mineriadei. Academicianul Răzvan Theodorescu: Ziua de 13 iunie 1990 a fost o ruşine naţională

Dosarul Mineriadei. Academicianul Răzvan Theodorescu: Ziua de 13 iunie 1990 a fost o ruşine naţională

Dosarul Mineriadei. Academicianul Răzvan Theodorescu: Ziua de 13 iunie 1990 a fost o ruşine naţională
de S.T.    |    21 Oct 2015   •   11:32

Academicianul Răzvan Theodorescu numeşte mineriada din iunie 1990 o "ruşine naţională".

Răzvan Theodorescu a vorbit miercuri, la Antena 3, despre dosarul mineriadei, opinând că "ziua de 13 iunie a fost o zi neagră, care trebuie urmărită de procurori"

"Eu pot pentru ziua de 13 să depun mărturie, pentru că am victima acestor agresiuni(...). Ziua de 13 a fost o zi neagră, care trebuie urmărită de procurori", a spus academicianul Răzvan Theodorescu.

"După 25 de ani, nu ştim cine au fost vandalii care ne-au atacat. Pentru 14 şi 15 iunie pot depune mărturie cei direct implicaţi. Eu mă bucur în cazul în care este lămurită ziua de 13, pentru că acela este punctul negru din vara lui 1990(...). Ziua de 13 a fost o ruşine naţională în care nişte bande de vandali au atacat nişte instituţii şi în ciuda faptului că noi ne-am adresat justiţiei şi am cerut să stabilească pagubele şi să găsească vinovaţii s-a aşternut o tăcere generală", a adăugat academicianul.

Parchetul ICCJ a anunţat începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea altor trei.

Fostul preşedinte Ion Iliescu este urmărit penal în dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Univeristăţii.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Se întâmplă în România"


×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close