Antena 3 Actualitate Dosarul "Mită pentru arbitri": Lică, Savaniu şi Corpodean, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)

Dosarul "Mită pentru arbitri": Lică, Savaniu şi Corpodean, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)

22 Apr 2009   •   16:10
Dosarul "Mită pentru arbitri": Lică, Savaniu şi Corpodean, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)
Sursa foto: Gheorghe Constantin

Încă trei mandate de reţinere în dosarul "Mită pentru arbitri". După o audiere de câteva ore la DNA, arbitrul Marcel Savaniu a ieşit cu cătuşe la mâini.

Savaniu a fost reţinut pentru 24 de ore, acuzat că a primit mită.

La scurt timp, centralul Sorin Corpodean a fost de asemenea reţinut pentru 24 de ore. Acesta nu a dorit să facă nicio declaraţie la ieşirea din sediul DNA.

Vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică a fost ultimul care s-a prezentat la sediul DNA Piteşti, el fiind de asemenea reţinut pentru 24 de ore.

Pe lângă Marcel Savaniu, la DNA Piteşti au fost audiaţi şi arbitrii Aurelian Bogaciu şi Tiberiu Lajos.

MARCEL SAVANIU, LA IEŞIREA DIN SEDIUL DNA:


SORIN CORPODEAN, REŢINUT PENTRU 24 DE ORE


MARCEL LICĂ, REŢINUT PENTRU 24 DE ORE


Tot miercuri, vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, a sosit şi el la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Marcel Savaniu a fost reţinut de către procurorii anticorupţie, pentru 24 de ore în dosarul privind corupţia din arbitraj. El este acuzat că ar fi primit mită 3.000 de dolari pentru a favoriza în anumite partide echipa FC Argeş, patronată de Cornel Penescu.Una dintre aceste partide este cea disputată între FC Argeş şi Oţelul, finalizat cu scorul de 3 la 2 în favoarea celor de la FC Argeş.

FC ARGEŞ - OŢELUL, 3 - 2:Sorin Corpodean este acuzat că ar fi primit mită 15.000 de dolari pentru partida disputată în etapa a 11-a între FC Vaslui şi FC Argeş, scor 0-1.

FC VASLUI - FC ARGEŞ 0-1Marcel Savaniu este cel de-al patrulea arbitru care s-a prezentat pentru audieri la Serviciul teritorial Piteşti al DNA. La intrarea în sediul instituţiei, el se declara încrezător în justiţie.

Aurelian Bogaciu, un alt arbitru acuzat în acelaşi dosar, a ajuns la sediul DNA Piteşti, însoţit de avocatul său. După aproximativ o oră de discuţii cu procurorii, Bogaciu a părăsit sediul DNA fără să facă declaraţii.

La audieri au venit şi arbitrii Tiberiu Lajos şi Sorin Corpodean, dar şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor Marcel Lică.

Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin şi fostul director OPC Argeş, Cristian Libertatu vor rămâne în continuare în arest preventiv. Tribunalul Argeş a respins cererile de eliberare sub control judiciar.

Patronul echipei FC Argeş Cornel Penesccu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pe 14 aprilie. Ei sunt acuzaţi de dare şi luare de mită.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Constantin
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close