Antena 3 CNN Actualitate Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Capitală

Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Capitală

Două noi cazuri de gripă porcină, confirmate în Capitală
Sursa foto: gripa porcina
01 Iun 2009   •   09:42

Institutul Cantacuzino a confirmat luni dimineaţă două noi cazuri de gripă A H1N1. Este vorba despre două femei, o tânără de 28 de ani, sosită de la New York, în urmă cu trei zile şi mama ei, de 56 de ani.

Potrivit consilierul Ministrului Sănătăţii, specialistul în boli infecţioase, Geza Molnar, tânăra a ajuns în ţară pe data de 29 mai, cu o cursă Air France. Încă de la acea dată femeia a avut mai multe simptome, printre care stare febrilă, rinoree, tuse. După două zile, tânăra s-a prezentat la medic.

Medicii au primit o listă de 30 de persoane cu care aceasta a luat contact în România, urmând ca, pe baza listelor de la compania aeriană să se stabiliească numărul exact al persoanelor cu risc de îmbolnăvire.

Pacientele sunt internate la institutul Matei Balş şi au început terapia cu medicamente antivirale. Potrivit autorităţilor, starea generală a pacienţilor este bună, iar medicii au început ancheta epidemiologică pentru a stabili contactele pe care le-a avut tânăra de la revenirea în ţară.

Directorul Institutului de Boli Infecţioase, Adrian Streinu-Cercel declara săptămâna trecută că virusul şi-a schimbat sezonalitatea, putându-se transmite şi în timpul verii, la cald.

Simptomele gripei AH1N1 sunt similare cu cele ale gripei sezoniere, febră, dureri musculare, tuse şi secreţii nazale apoase. Potrivit specialiştilor, virusul noii gripe dă, în 70% dintre cazuri, infecţii uşoare care pot fi tratate cu meidcamente antivirale. Se recomandă totuşi internarea şi menţinerea sub controlul medicilor, deoarece pot apărea complicaţii la nivelul aparatului respirator.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close