Antena 3 CNN Actualitate Dr. Cristian Oancea, anunț înfiorător: Mulți pacienți COVID vin de acasă când plămânul e două treimi distrus!

Dr. Cristian Oancea, anunț înfiorător: Mulți pacienți COVID vin de acasă când plămânul e două treimi distrus!

Managerul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, Cristian Oancea, a declarat că măsurile luate de autorități dau rezultate și spitalele COVID din Timiș încep să aibă din nou paturi libere la ATI, dar avertizează că mulți pacienți așteaptă prea mult până merg la unitățile spitalicești și ajung direct la Terapie Intensivă.

Dr. Cristian Oancea, anunț înfiorător: Mulți pacienți COVID vin de acasă când plămânul e două treimi distrus!
Sursa foto: Facebook
de Dan Gabor    |    23 Noi 2020   •   20:45

„La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a spus Cristian Oancea, la Digi24.

Medicul a aubliniat că o mare parte din aceste cazuri severe sunt înregistrate în rândul tinerilor.

„În special tineri și se pare că în ultimul timp, avem pacienți cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare. Obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri”, a mai spus Oancea.

Acesta a explicat și care sunt aceste afecțiuni: „ochi confuzi, tulburări oculare, văd pete, câteodată văd alb-negru, diverse afecțiuni”

„Dar sub tratament își revin”, a adăugat medicul.

Cristian Oancea spune că oamenii trebuie să meargă la spital de urgență, dacă simptomele de COVID nu trec repede.

„Când un pacient are febră și nu se remite, ar trebui să sune la 112 sau să se adreseze spitalului. Când disfuncția respiratorie e avansată, e într-o formă severă. Observăm că mai nou familia sau cei care sunt lângă el îl aduc mai „cu forța”, pentru că-și dau seama că nu se simte bine”, a conchis Oancea.

×
Subiecte în articol: cristian oancea
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close