Antena 3 CNN Actualitate Dragoș Boța, pe lista neagră a mafiei. Interlopii din Timișoara plănuiau asasinarea jurnalistului

Dragoș Boța, pe lista neagră a mafiei. Interlopii din Timișoara plănuiau asasinarea jurnalistului

Procurorii DIICOT au descoperit că interlopul Boncu Lucian a făcut mai multe demersuri și chiar a găsit criminalii potriviți pentru a-l executa în stradă pe jurnalistul Dragoș Boța.

Dragoș Boța, pe lista neagră a mafiei. Interlopii din Timișoara plănuiau asasinarea jurnalistului
Sursa foto: Dragoș Boța/ Facebook
de S.T.    |    24 Apr 2020   •   22:41

Lucian Boncu a fost pus sub urmărire penală de procurorii DIICOT.

Procurorii susțin că în cursul anilor 2018 și 2019 Boncu Lucian, lider marcant al lumii interlope din Timișoara, acuzat de trafic de droguri de mare risc a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea jurnalistului Dragoș Boța, după ce acesta a scris numeroase articole de presă în care relata diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase Boncu și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală.

În acest context, pe 9 septembrie 2019 jurnalistul a publicat un material în care a vorbit despre audierea lui Bancu într-un dosar al DIICOT cu privire la activități infracționale de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit procurorilor, în urma publicării acestui articol, pe 10 septembrie Boncu a inițiat o întâlnire la un restaurant, la care au participat doi apropiați ai săi precum și alți doi apropiați pe care Boncu ar fi încercat să îi determine să-l împuște pe jurnalist pentru a se răzbuna pentru articolele compromițătoare.

Lucian Boncu s-a folosit de autoritatea sa asupra suspectului G.N. și i-a predat acestuia, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promițând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori și le va face cadou și pistolul astfel furnizat.

Dragoș Boța a vorbit vineri seară la Antena 3 despre alianța grupărilor interlope din Timișoara.

Interlopii din Timișoara plănuiau asasinarea jurnalistului Dragoș Boța

Potrivit lui Dragoș Boța, aceste grupări sunt consiliate de fugară Alina Bica, fosta șefă anti-mafia.

„Informațiile pe care le-am obținut din mediul interlop din Timișoara arată că în ultima perioadă s-a creat la nivelul orașului o adevărată alianță a acestor grupări infracționale cu un singur scop - să distrugă ceea ce înseamnă procurori și polițiști uniți de crezul de a face dreptate în Timișoara”, a spus jurnalistul.

„S-a pus la cale un adevărat plan de luptă”, a mai spus Dragoș Boța.

×
Subiecte în articol: Boncu Lucian dragos bota
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close