Antena 3 CNN Actualitate Dramă uriașă pentru o româncă din Italia. Femeia nu și-a putut înmormânta mama pentru că a fost izolată la domiciliu

Dramă uriașă pentru o româncă din Italia. Femeia nu și-a putut înmormânta mama pentru că a fost izolată la domiciliu

O româncă din Italia trăiește drama vieții ei. Plecată în țară să-și înmormânteze mama, a fost pusă în izolare la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus.

Dramă uriașă pentru o româncă din Italia. Femeia nu și-a putut înmormânta mama pentru că a fost izolată la domiciliu
Sursa foto: Pixabay.com
05 Mar 2020   •   17:10

Femeia spune că nu are deloc semnele bolii, nu are febră și niciun alt simptom.

Cu toate acestea, autoritățile au decis că trebuie să stea în izolare.

„Simt că înnebunesc în casă, am venit în România să îmi înmormântez mama și în schimb am fost închisă între patru pereți”, a spus femeia în lacrimi, pentru rotalianul.com.

Mihaela este din Câmpia Turzii, dar trăiește din anul 2007 în Italia, la Cuneo. Nu este singură acolo, are alături toată familia, soțul, copiii, nepoții. Acasă, în România, o mai avea pe mama și o soră, atât. Spre sfârșitul lunii februarie, mama ei, în vârstă de 70 de ani, a fost internată la spital, avea probleme cu inima și din nefericire a murit miercuri dimineață, pe 26 februarie.

Mihaela a hotărât să plece de urgență în țară și ca să se informeze dacă sunt probleme a sunat la aeroportul din Cluj să întrebe dacă va fi pusă în izolare. De la aeroport au asigurat-o că nu sunt niciun fel de probleme dacă nu are febră sau vreun alt simptom provocat de coronavirus.

Cum Mihaela nu avea nimic care să prevestească o astfel de infecție, fiind perfect sănătoasă, a mers fără teamă, doar cu sufletul rănit și cu gândul mereu la suferința și moartea mamei sale.

A luat avionul de la Bergamo și a ajuns la Cluj  noaptea târziu, iar la aeroport a așteptat-o cumnata sa cu mașina.

„Am completat chestionarul cu datele personale, m-au întrebat din ce zonă vin mai exact, mi-au măsurat temperatura și totul a fost în regulă”, a povestit românca. „Am mers acasă, la Câmpia Turzii, pe mama o aduceau la capela cimitirului a doua zi.”

Lucrurile au luat însă o întorsătură neașteptată pentru Mihaela, deși în avionul cu care venise nu a fost nicio persoană suspectă de coronavirus și cu toate că ea era perfect sănătoasă și nu prezenta absolut niciun simptom al bolii, dis-de-dimineață s-a trezit la ușă cu o doamnă de la Direcția Publică de Sănătate care i-a transmis că este declarată în izolare la domiciliu și nu are voie să părăsească locuința timp de 14 zile.

Nu numai Mihaela era forțată să rămână pentru două săptămâni în casă vrând-nevrând ci și cumnata ei care a luat-o cu mașina de la aeroport și cu care intrase practic în contact.

„O colegă de-a cumnatei mele de serviciu m-a pârât la DSP”, spune femeia,

De atunci nimeni nu s-a mai prezentat să o controleze, nu a mai primit niciun telefon măcar, dar doamna de la DSP i-a dat de grijă că, în eventualitatea că părăsește voluntar locuința, i se va deschide proces penal.

„Doar sâmbătă de dimineață mi-au permis să ies un pic până la capelă să o văd pe mama, când nu era nimeni. Mi-au spus cei de la Direcția de Sănătate că pot să merg la înmormântare, dar să stau minim la 2 metri distanță de toată lumea, să am mască la gură și oricum, dacă mă prezint acolo vor fi puse în izolare la domiciliu toate persoanele prezente.

Cum să mă duc atunci?? Cum?? Din vina mea să stea cu toții închiși în casă, știți ce înseamnă să stai închis între patru pereți gândindu-te că poate cine știe ce boală dă peste tine dintr-un moment în altul? Cu toate că la înmormântare nici nu a fost lume multă, nu vine lumea, se teme de adunări, mai ales că mulți știau că veneam eu din Italia”, a spus Mihaela.

Femeia primește produse alimentare de la persoane care îi cumpără ce are nevoie, îi duce acasă și le dă banii. Se întreabă iar, și iar, de ce trebuie să stea izolată dacă nu are niciun simptom de coronavirus.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close