Antena 3 CNN Actualitate Drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, într-o campanie a MAI după scandalul Boureanu

Drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, într-o campanie a MAI după scandalul Boureanu

Drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, într-o campanie a MAI după scandalul Boureanu
Sursa foto: Foto: Politia Romana/Facebook
15 Iun 2017   •   09:16

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a solicitat conducerii Poliţiei Române demararea unei campanii de informare cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au cetăţenii, dar şi poliţiştii pe parcursul celor mai frecvente interacţiuni care au loc în spaţiul public. 

"Solicit Poliţiei Române să demareze o acţiune de informare asupra condiţiilor în care se desfăşoară principalele interacţiuni cu cetăţenii ale poliţiştilor aflaţi în misiune. Numai aşa se pot diminua cazurile de abuz, dar şi de ultraj. Vreau să fie un demers care să ajungă la câţi mai mulţi cetăţeni pentru că numai cunoscând drepturile şi obligaţiile pe care le avem putem trăi într-o societate cu un grad de civilizaţie ridicat", a susţinut ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, potrivit unui comunicat al MAI transmis Agerpres

Acest demers de transparentizare vine pe fondul constatării faptului că, deseori, anumite măsuri luate de poliţişti sunt interpretate în mod diferit, în special sub aspectul legalităţii şi/sau oportunităţilor, se precizează în comunicat. 

"Situaţiile care ţin de activitatea de zi cu zi a forţelor de aplicare a legii, pornind de la legitimare, oprirea în trafic şi ajungând până la încătuşare şi conducere la sediul Poliţiei, trebuie ştiute de către publicul larg, din perspectiva cunoaşterii limitelor legale ale acţiunilor poliţieneşti", se arată în comunicat. 

Aceste informări se înscriu într-un exerciţiu firesc al conştientizării cetăţenilor asupra drepturilor şi libertăţilor acestora şi nu vor afecta eficienţa acţiunilor poliţieneşti, prin prezentarea publică a elementelor de tehnică şi tactică poliţienească, specifice procedurilor şi manualelor de bune practici pe care aceştia le utilizează, menţionează sursa citată.

Demersul Ministerului Afacerilor Interne vine la câteva zile după scandalul din trafic dintre fostul deputat Cristian Boureanu și un echipaj al Poliției Rutiere.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close