Antena 3 CNN Actualitate Droguri legale, vândute la câţiva metri de intrarea unui liceu din Capitală

Droguri legale, vândute la câţiva metri de intrarea unui liceu din Capitală

Droguri legale, vândute la câţiva metri de intrarea unui liceu din Capitală
15 Oct 2010   •   20:37
 

În Capitală, drogurile legale îmbie minorii la poarta şcolii. La nici zece metri de intrarea în liceul "Eugen Lovinescu", dintr-o gheretă de doi metri pătraţi, o tânără vinde prafuri amatorilor, fără să vadă dacă au împlinit sau nu 18 ani. Cu o legislaţie ambiguă, cu poliţia şi crima organizată care verifică magazinele dar nu găseşte nereguli, părinţii caută disperaţi ajutor în altă parte. Mama unei eleve de la Liceul Lovinescu ne-a cerut ajutorul pentru a declanşa o reacţie din partea autorităţilor.

Magazinul s-a deschis de mai puţin de două săptămâni. Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut mai multe controale, spune vânzătoarea, dar nu au fost găsite nereguli. Dacă e legal, nu înseamnă că nu e şi periculos.

Magazinul acesta de vise a reuşit să pună pe jar o întreagă comunitate de părinţi, dar şi autorităţile locale din zonă, pentru că s-a deschis la mai puţin de 20 de metri de intrarea în liceu.

Maria învaţă la Liceul Eugen Lovinescu. Mama ei Daniela este disperată acum şi spune că din pricina anturajului, fata ar putea oricând să încerce plantele halucinogene.

Teama decurge din grija mea pentru sănătate. Şi pentru că e la doi paşi de şcoală... astăzi nu, dar mâine... poate îşi cumpără un coleg. Curiozitatea e mai rea decât orice. Nu se vând băuturi alcoolice, nu se vând ţigări în apropiera şcolii. Doar plante etnobotanice, la intrarea în şcoală”, spune Daniela.

Părinţii şi profesorii au făcut nenumărate hârtii către poliţie şi consiliul local însă legislaţia permite deschiderea acestor magazine oriunde.

Elevii noştri nu trebuie sub nicio formă să se lase tentaţi sau să-şi exprime curiozitatea. Sunt extrem de nocive şi le pun în pericol sănătatea”, a declarat Daniela Beuran - directoarea Liceului Teoretic Eugen Lovinescu din Bucureşti.

Şi cu toate astea, magazinul îi atrage pe elevi ca un magnet iar vânzătorii se bucură că au clienţi şi vând oricui vine la geam.

Am făcut un experiment. Maria nu a împlinit încă 18 ani şi arată ca orice copil de vârsta ei. Asta nu-i împiedică pe vănzători să-i dea ce le cere.

Pentru că a vândut astfel de subsanţe unui minor, patronul magazinului ar putea să primească doar amendă. Dacă autorităţile vor demonstra că acest lucru se întâmpla frecvent, atunci Ministerul Educaţiei ar putea să închidă magazinul de vise.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close