Antena 3 CNN Actualitate "Vine noaptea şi asta ne sperie"| Drumul spre Vama Albiţa este blocat | Peste 100 de maşini aşteaptă autorităţile să intervină la deblocarea drumurilor

"Vine noaptea şi asta ne sperie"| Drumul spre Vama Albiţa este blocat | Peste 100 de maşini aşteaptă autorităţile să intervină la deblocarea drumurilor

Peste 100 de maşini au rămas blocate în viscol şi zăpadă pe drumul care duce la Vama Albiţa. Printre ei se află şi Maria Cornea, profesoară, care a explicat la Antena 3 CNN care este situaţia în care se află şi ce răspuns are de la autorități privind deblocarea drumului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Noi 2023   •   20:48

Situația este critică pe mai multe șosele din țară, din cauza viscolului și din cauza copacilor care au căzut pe drum. Sunt probleme și în alte zone ale țării. În Călărași, jandarmii încearcă să-i salveze pe șoferii care sunt blocați cu mașina pe drumurile înzăpezite. 

Şi drumul european 581 care duce spre Vama Albița este blocat la ieșirea din Rășești. Sunt peste 100 de mașini în coloană, iar şoferii se plâng că nu intervine nimeni să îi scoată de acolo.

Profesoara Maria Cornea, care este într-una dintre aceste mașini şi a povestit la Antena 3 CNN care este situaţia în care se află în acest moment: 

"Suntem la ieșire din comuna Rășești, Albiţa. Sunt mai mult de trei ore de când stăm aici. Ne-a oprit Poliţia care ne-a spus că este blocat drumul, dar să așteptăm că o să se intervină. Deja sunt mai mult de trei ore și nu se vede coada de maşini care este chiar la vamă. Deci este imposibil, nu ne anunță nimeni, nici Direcția Județeană de Drumuri nu ia atitudine, nici primarul de la Huşi, care atunci când a fost sunat și a spus că teritoriul lui este orașul și restul nu îi interesează.

"Vine noaptea şi asta ne sperie"

Așteptăm dar deja se face noapte. Este foarte slab internetul în general nu putem să vorbim cu nimeni. Abia dacă cu dvs. și foarte slab. Eu m-am asigurat şi mai am carburant dar nu știu de ceilalți care au şi copii.

Este şi un microbuz cu pasageri, dar vine noaptea și sa ne sperie. Ce facem noi noaptea? Dar sunteți la intrarea în comună? Suntem la marginea comunei și poliția este cu noi, dar nu poate să ne spună nimic. Așteaptă și ei probabil că noutăți din partea cealaltă. Nu știu ce așteptăm de fapt, dar suntem în uniunea europeană.

Nu avem provizii, nimeni n-a venit. Nu ne-a întrebat nimic. Stăm noi tot așa în rând frumușel să așteptăm noutăți", a spus Maria Cornea, profesoară, la Antena 3 CNN.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close