Antena 3 CNN Actualitate Drumul Taberei, Pantelimon şi Dristor - cartierele vizate de hoţii de locuinţe din Capitală

Drumul Taberei, Pantelimon şi Dristor - cartierele vizate de hoţii de locuinţe din Capitală

Drumul Taberei, Pantelimon şi Dristor - cartierele vizate de hoţii de locuinţe din Capitală
22 Oct 2010   •   16:44

Spărgătorii de locuinţe din Capitală vizează, în general, blocurile din Drumul Taberei, Pantelimon şi Dristor. Şi Centrul Capitalei figurează printre zonele des vizitate de hoţi. Blocul în care s-au dat cele mai multe spargeri, şase de la începutul anului, se află în Drumul Taberei.

Blocurile în care au loc cele mai multe spargeri sunt dotate cu interfon, sistem de iluminat pe senzori şi sistem de închidere automată a uşii. Teoretic intrarea se face pe bază de cartelă. Practic, intră oricine vrea, la orice oră.

Centrul Capitalei este o zonă preferată de spărgători. Hoţii sună la interfon, spun că lucrează pentru companii de stat şi vor să facă verificări şi sunt lăsaţi să intre în blocuri.

 


Recordul spargerilor din acest an a fost stabilit într-un bloc de zece etaje din Drumul Taberei. Imobilul are trei intrări, toate dotate cu interfon, însă uşile rămân deschise. Hoţii au spart şase din apartamentele aflate în bloc. În total, spărgătorii au dat 20 de lovituri în zonă, în condiţiile în care sistemele de securitate nu sunt folosite.

Intrarea pe bază de cartelă nu opreşte pe nimeni nici pe străzile Râmnicu Vâlcea şi Râmnicu Sărat, din zona Dristor. În această zonă, infractorii nu mai aşteaptă căderea întunericului şi intră în locuinţe chiar în mijlocul zilei.

Cartierul Pantelimon nu lipseşte din topul zonelor preferate de hoţi, scrie Evenimentul Zilei. Raidurile patrulelor de poliţie nu au prea mare efect, din cauza aglomerării de blocuri.

×
Subiecte în articol: Drumul Taberei
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close