Antena 3 CNN Actualitate După ce le-a desfiinţat "de gura FMI", executivul reînfiinţează agenţiile guvernamentale

După ce le-a desfiinţat "de gura FMI", executivul reînfiinţează agenţiile guvernamentale

După ce le-a desfiinţat "de gura FMI", executivul reînfiinţează agenţiile guvernamentale
Sursa foto: agentii
05 Mar 2010   •   21:36

Guvernul Boc se încurcă în Agenţii. După ce le-a desfiinţat ca să facă economie la buget, acum, le înfiinţează la loc. Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi a Agenţiei Naţionale Antidrog sunt două dintre structurile care îşi fac din nou apariţia în peisajul guvernamental.

Agenţia Naţională Antidrog va fi reînfiinţată până la sfârşitul acestei luni, spun surse din cadrul Ministerului Administraţiei Internelor. Atât această instituţie, cât şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane vor fi reorganizate în cadrul Ministerului.

Societatea civilă atrage atenţia că desfiinţarea Agenţiei a fost o greşeală din partea Executivului.

Reorganizarea unor agenţii pe care guvernul Boc le-a desfiinţat ca să facă economie la bugetul de stat arată că executivul n-a vrut să facă decât o mişcare de imagine, susţin sindicatele.

Şi în cadrul Ministerului Economiei va fi reînfiinţată o instituţie - Centrul Naţional de Supercomputing. Hotărârea de organizare şi funcţionare a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Centrul va fi condus de un director numit de către Ministrul Telecomunicaţiilor, va avea 8 posturi şi un parc auto pentru transportul angajaţilor. Nu este singura Autoritate reînfiinţată, după restructurarea anunţată de premierul Emil Boc. De asemenea, şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi-a reintrat în drepturi, potrivit Monitorului Oficial.

Antena 3

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close