Antena 3 CNN Actualitate După zece ani în funcţie, arhitectul-şef al Capitalei pleacă din primărie

După zece ani în funcţie, arhitectul-şef al Capitalei pleacă din primărie

După zece ani în funcţie, arhitectul-şef al Capitalei pleacă din primărie
15 Iul 2008   •   14:17

Arhitectul-şef al Capitalei, Adrian Bold a declarat că intenţionează să demisioneze din funcţia de director al Direcţiei Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, afirmând, pentru jurnaliştii de la Jurnalul Naţional că părăseşte acest post ?de scârbă?, considerându-se o victimă a a sistemului. Decizia sa pare să aibă la bază invitaţia noului primar, Sorin Oprescu, adresată tuturor driectorilor din primărie care se simt cu musca pe căciulă. ?Invit toţi directorii pe care am avut amabilitatea să nu îi nominalizez şi care îşi recunosc responsabilitatea sau acţiunile din raportul pe care l-am făcut public să îşi dea demisia. Dacă nu, îi demit eu?, spunea vineri primarul general al Capitalei.

Potrivit Jurnalul Naţional, împreună cu soţia sa, Maria Bucur, Bold a ţinut sub control tot Planul Urbanistic General al Capitalei. Nicio construcţie sau PUZ nu erau aprobate, până când nu treceau prin vreuna dintre firmele celor doi.

Numele lui Adrian Bold poate fi legat de multe afaceri, una fiind Cathedral Plazza. El a eliberat în 2000 firmei Millenium SRL un aviz de urbanism pentru construirea de birouri lîngă Catedrala Sfîntul Iosif. Cinci ani mai tîrziu, a prelungit acelaşi aviz, fiind modificaţi şi indicatorii urbanistici maximi admişi, încălcînd astfel Planul Urbanistic Zonal.

Cu toate acestea, Bold a fost unul dintre puţinii care s-au împotrivit planului lui Costică Costanda de a distruge Parcul Bordei, el nefiind de acord să semneze PUZ-ul pe zona respectivă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close