Antena 3 CNN Actualitate Economatele vând produse mai scumpe ca hipermarketurile

Economatele vând produse mai scumpe ca hipermarketurile

Economatele vând produse mai scumpe ca hipermarketurile
Sursa foto: Foto: Jurnalul national
28 Iul 2011   •   22:10

Drumul către Iad e pavat cu bune intenţii.  Sintagma se aplică şi în cazul magazinelor-economat, cu ajutorul cărora Guvernul vrea să-i scape pe români de sărăcie. Doar că, în loc să aibă marfă ieftină şi bună, economatele vând produse la preţuri mai mari decât cele din hipermarketuri.

Cu ani în urmă, pensionariI se înghesuiau în mult-lăudatele economate. Timpul a trecut, iar românii nu s-au îmbogăţit. Trăiesc la fel.

La vremuri noi, economate noi, şi-a spus Guvernul. Făină, zahăr, ulei, mălai şi orez - toate vor fi vândute la preţuri speciale pentru pensionari. O întoarcere în timp, la un eşec.

Istoria ne-a demonstrat că economatele au fost o afacere nerentabilă, în care preţurile de-acolo erau mult mai mari decât în magazinele obişnuite. O dovadă vie sunt cele câteva economate care au mai supravieţuit din zecile de magazine de acum câţiva ani.

Cel mai ieftin kilogram de orez costă, la un economat, 2,99 lei. La un hipermarket, cel mai ieftin produs de acest tip e doar 1,99 de lei. Şi uleiul e mai scump: 5,67 lei litrul faţă de 4,99 de lei în hipermarket.

Oamenii merg la economatele de acum ca la un supermarket obişnuit. Doar pentru că e aproape de casă.

În acest moment, Guvernul se concentrează pe amănunte. Ministerul Sănătăţii lucrează la stabilirea necesarului de calorii pentru persoanele în vârstă. Ca să vadă de ce şi cât are nevoie fiecare. Apoi, autorităţile vor stabili şi la ce preţ.

 


×
Subiecte în articol: hipermarket produse
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close