Antena 3 Actualitate Economia României, în colaps! Avocatul Gheorghe Piperea: Euro poate ajunge la 5.5 lei

Economia României, în colaps! Avocatul Gheorghe Piperea: Euro poate ajunge la 5.5 lei

30 Noi 2019   •   11:21
Economia României, în colaps! Avocatul Gheorghe Piperea: Euro poate ajunge la 5.5 lei

Avocatul Gheorghe Piperea vine cu o previziune sumbră pentru economia României. Acesta susține chiar că moneda euro ar putea ajunge chiar la 5.5 lei.

„Tara fierbe la focul devalorizarii intentionate a cursului leu - euro*, sub loviturile de ciocan ale tiribombistului de la MF, care forjeaza cand un deficit bugetar artificial, cand o realocare de bani de la educatie si infrastructura catre aparare si serviciile secrete, cand un imprumut la banci cu dobanzi de trei ori mai mari decat dobanzile la depozit, si sub asaltul “economistilor” de carton care cer amanarea majorarii pensiilor, iar dl Vasilescu se razboieste cu legea darii in plata.
Sa ii spuna cineva venerabilului ca aceasta lege a fost neutralizata pe cale jurisprudentiala. Nu mai merita efortul financiar si mentala de a o combate in articole de propaganda.

Ar face mai bine venerabilul daca le-ar atrage atentia bancilor asupra urgiei care vine - cresterea cursului la 5,2-5,5 lei/euro, cresterea cu 3-4 pct a dobanzii (care, oricum, e deja la 5-7%, in valori reale) si cresterea inflatiei la 5% vor determina un nou tsunami de supra-indatorare si faliment ale consumatorilor si ale IMM-ilor. Provizioanele necesare vor curati, in sfarsit, piata financiara de cei 10-12 zombies bancari.

*Degeaba a cheltuit BNR 600 mil euro pentru stabilizarea cursului. Cand “profeti” ca Ionut Dumitru (fost sef al Consiliului fiscal si economist al raivarzan) sau ca Vasile Câtu, au pronuntat inca din martie 2019 “curs 5,2”, deja lumea a inceput sa fuga de lei, creand penurie de euro. Cand o marfa e cautata si putina, e scumpa”, scrie avocatul pe pagina sa de Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close