Antena 3 CNN Actualitate Ediţie Specială. De unde are Elena Udrea, protejata preşedintelui, milioane de euro

Ediţie Specială. De unde are Elena Udrea, protejata preşedintelui, milioane de euro

Ediţie Specială. De unde are Elena Udrea, protejata preşedintelui, milioane de euro
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Apr 2014   •   22:20
Elena Udrea, blonda favorita a lui Traian Băsescu, este fără doar şi poate cel mai controversat politician milionar în Euro din România. Bucurându-se de protecţia totală oferită de preşedinte şi de instituţiile acestuia, Udrea a realizat o avere imensă, nivelul trecut oficial în declaratia de avere fiind de aproximativ două milioane de euro. În tot acest timp, Udrea a fost angajată a statului roman pe diferite funcţii: consilier de stat la Cotroceni, parlamentar, ministru al Dezvoltării.

În anul 2010, Evenimentul Zilei dezvăluia că, din 9,2 milioane de euro, suma prevazută în contractele cu spitalele de urgenţă din Capitală ale unei firme a soţului său Dorin Cocoş, ministrul a declarat doar 1,5 milioane Euro. Unele din contractele firmei lui Cocoş cu spitale de stat s-au realizat atunci când Udrea era ministrul Dezvoltarii. La divorţul de Cocoş, Udrea a primit sume importante de la soţul ei, bani care fuseseră realizaţi şi prin contractele firmei cu statul.

Sentimentele de preţuire nemarginită pe care Traian Băsescu le poartă Elenei Udrea sunt de 10 ani constante. A fost lângă protectorul său ca şef al cancelariei prezidenţiale, deputat în Partidul Democrat, apoi ministru în guvernarea Băsescu-Boc, având pe mână câteva miliarde de Euro.

În plină criză, când salariile erau tăiate, oamenii daţi afară şi TVA mărită, Udrea a fost un privilegiat al sorţii: a primit un buget imens ca ministru şi a realizat cele mai controversate proiecte inutile pentru cetăţeni.



De la pârtii de schi la preţ exorbitant în zone complet neofertante din punct de vedere al infrastructurii turistice, până la terenuri de fotbal în panta, săli de sport în sate depopulate de tineri sau telegondole pentru primari PDL. Într-una dintre ele, Udrea s-a legănat cu Gheorghe Ştefan zis Pinalti, baronul de Piatra Neamţ, un multimilionar în euro al PDL în curs de transfer spre PMP.

Ataşamentul fără limite al lui Băsescu faţă de Udrea s-a manifestat şi la ruptura preşedintelui de partidul sau de suflet, PDL, pentru că Vasile Blaga şi câteva mii de reprezentanţi au refuzat să dea partidul pe mâna blondei prezidenţiale

Băsescu a făcut o criză de mascul rănit in orgoliul propriu şi s-a despărţit de formaţiunea care i-a adus atât de mult profit pe toate planurile. Drept pentru care Băsescu s-a implicat masiv, incălcând Constituţia, în crearea unui nou partid politic care să fie ofranda pentru blondă.

Udrea este azi liderul de facto al PMP alături de multe alte figuri compromise ale guvernării Băsescu-Boc în perioada 2008-2012.

După ce a fost secretara lui Cozmin Guşă la PSD, consilier PNL în Primăria Generală, secretar executiv PD, vicepreşedinte PDL, azi Udrea se înscrie pe traseul politicii la vârful Partidului Mişcarea Populară, formaţiunea creată în laboratoarele de la Cotroceni.

Deşi învârte de peste 10 ani sume absolut ameţitoare, Elena Udrea nu este luată la întrebări de nici una din instituţiile care năvălesc la comandă peste adversarii lui Băsescu. Nici DNA, nici ANI n-au găsit nimic suspect în milioanele de euro pe care blonda prezidenţială a reuşit să le prestidigiteze în văzul lumii.



Ca să fie tacâmul complet, Elena Udrea este şi ea moşiereasă alături de Băsescu la Nana, achiziţionând un lot imens, de aproape 100 de hectare, exact lângă terenul de 300 de hectare al lui Traian Băsescu.

Despre aceste tranzacţii cu suprafeţe imense de teren, Corpul de Control al Guvernului a precizat de curând într-un document că un lung şir de infracţiuni au fost savârşite pentru ca pământul ajungă la preşedinte şi blonda lui. Parchetul General de pe lân Inalta Curte de Casaţie si Justiţie a fost sesizat şi, cel mai probabil, după 21 Decembrie, ultima zi de mandat cu imunitate, Băsescu va fi chemat la audieri de către procurori.

Dacă DNA se face că nu vede poveştile dubioase în care este implicată Udrea, să mai reamintim noi câteva:

-stingerea într-o singură noapte a unui credit de 3 milioane de euro cu ajutorul unui personaj personaj foarte dubios numit Alexandru Faur

- calitatea de beneficiar pe filiera mafiei imobiliare şi suspiciunea că l-a convins pe Băsescu să graţieze de două ori pe avocata mafiei, Nicoleta Mărăcine

- relaţia foarte apropiată cu miliardarul Nelu Iordache, aflat azi la închisoare pentru infracţiuni extrem de grave

În dosarul organizării galei Bute, ancheta privind deturnarea de fonduri si alte infracţiuni economice din banii Ministerului Dezvoltării vizează pe toata lumea implicată, mai puţin pe decidentul principal, Elena Udrea. De ce? Pentru ca aşa vrea DNA, instituţie care protejează de ani buni pe toţi suspecţii de mare corupţie din cercul de apropiaţi şi prieteni ai lui Traian Băsescu.

Dincolo de apariţiile sale excentrice, de modul vulgar în care îşi expune diferite părţi anatomice, de genţile extrem de scumpe, maşinile de sute de mii de euro în care s-a afişat, azi Elena Udrea se încălzeşte alaturi de Traian Băsescu pentru funcţia de candidat la presedinţia României din partea noului partiduleţ de buzunar prezidenţial.

Această femeie controversată din toate punctele de vedere, putred de bogată, îşi aşteaptă azi noul traseu politic muşcând zilnic precum Eva din mărul PMP într-un complex rezidenţial extrem de luxos în pădurea Baneasa, unde apartamentele valoreaza între 1 si 2 milioane de euro fiecare.

Oana Stancu, despre afacerile dubioase ale Elenei Udrea:

 

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close